Реклама / Ads
2| 3863 |13.03.2019 НОВИНИ

Възпитател наби деца в ловешко училище, арестуван е

.
Арестуваха възпитател, който бие деца в ловешко училище.
 

При скандал между ученици, който прераства в побой, възпитателят вместо да ги разтърве, започва да удря едно от тях.  Включва се и втори преподавател. Това става в основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в ловешкия квартал Гозница. Случилото се  е от 8 март, но едва сега вижда бял свят. Върви проверка дали ръководството на училището съзнателно е потулило инцидента.

 

„Барбара се прибра следобед в петък и обясни, че е бита от господина. Аз не повярвах защото обикновено е виновна тя. Все казват, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, но е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да й се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е агресивна, а аз не вярвам, че тя е такава”, коментира пред НТ майката на Барбара – Севда Димитрова.

 

Конфликтът започва заради момче. Инцидентът е станал по време на занималня, не е имало учители в стаята. Били са само три деца. „Започнаха да се карат с мен. Аз исках да забравим това и да изляза. Едното момче не ми позволи. Хвана ме и започна да ме удря. Започнах и аз да го удрям. Дойде и момичето, после и възпитателят”, казва Барбара.

 

По думите й момичетата са щели да се оправят и сами, но се е намесил възпитателят. „Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да ме бие докато не припаднах”, казва още Барбара.

 

Откакто са я ударили, Барбара се оплаква от болки в главата.

„Разговарях с родителите на децата. Това, което е станало е сбиване за около 3-4 мин, децата са разтървани. Това получих като информация. Аз не съм присъствала ”, заяви Валя Тодорова - директор на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч.

 

По думите й на 8 март, когато е станал инцидентът, никой не е докладвал на директора „Инцидентите с Барбара са чести и сметнах, че това е поредната дразга. Служителят ще си понесе пълната отговорност за деянието, аз ще взема мерки", коментира още Тодорова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4155 |08.03.2019 Катя Николова: Проблемът с насилието над жени и деца и в България, и в Русия е много голям . 0| 4026 |07.03.2019 Прокуратурата проверява случаи на изнудване на деца в Плевен . 0| 3899 |07.03.2019 Социалните поемат майката и шестте й деца след опита за продажба на едното . 0| 3695 |04.03.2019 Не са ваксинирани срещу морбили над 1000 деца от Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads