Реклама / Ads
6| 2656 |05.05.2023 НОВИНИ

“Възраждане” няма да подкрепи правителство на ГЕРБ

.
Не правим компромис с поетите ангажименти пред нашите избиратели. Няма вариант да подкрепим правителство на ГЕРБ или друга партия в парламента.
 

Това заяви Цончо Ганев от “Възраждане” след срещата на партията с ГЕРБ. 

 

Това е последната от поредицата срещу на Борисовата формация с останалите в Народното събрание. Вчера ГЕРБ проведоха срещи с ДПС, БСП и “Има такъв народ”.

Всичко това се случи след няколкото разговора между ГЕРБ и ПП-ДБ, на които бяха обсъдени конкретни политики, но се появи и условие от страна на Борисовата партия - ПП-ДБ да представят кабинет преди да получат мандат за съставяне на правителство. Междувременно представители на ГЕРБ заговориха и за паритет в изпълнителната власт и формула 1:1 в състава на евентуално коалиционно правителство. От ПП-ДБ обаче отхвърляха идеята за съвместно управление, а по-късно представиха и свой вариант на кабинет начело с Николай Денков. Той не се прие добре от ГЕРБ, които го определиха като силно политически, но увериха, че не става въпрос за партийно его и инат, а има “остро противоречие” между бюджета и предлаганите политики.

 

Допирни точки между ГЕРБ и “Възраждане” все пак има, заяви пред журналистите Десислава Атанасова. Тя даде за пример правосъдната реформа. 

 

“Има различия по Закона за държавния бюджет. Можем да разчитаме на тях по редица теми да търсим подкрепа, както и те на нас, това сме го демонстрирали в предишния парламент - с плаващи мнозинства. Наложително е да поставим вече на масата евентуална конструкция. Можем да поканим всички отново, за да споделим отговорността. Българските граждани са натоварили с отговорност и останалите политически партии. Никой не може да бъде самодостатъчен, никой не е натоварен с мандат от 121 гласа, за да управлява”, заяви Атанасова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3085 |05.05.2023 Явор Божанков: Не е подъл ход, че няма да правим коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ . 15| 3703 |04.05.2023 Методи Андреев: Обществеността не подкрепи и не застана зад главния прокурор . 10| 2844 |04.05.2023 Белият дом: Песков просто лъже! САЩ нямат нищо общо с атаките с дронове срещу Кремъл . 13| 3074 |04.05.2023 ИТН няма да подкрепи правителство на ГЕРБ /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads