Реклама / Ads
6| 3178 |10.01.2023 НОВИНИ

”Възраждане” ще събира подписи за провеждане на референдум за запазване на лева

.
Костадин Костадинов
Инициативен комитет, подкрепен от ”Възраждане”, започва да събира подписи за провеждане на референдум за запазване на българския лев и против влизането на страната ни в Еврозоната. Инициаторите посочват, че подобно решение е необратимо, ще последва шокова инфлация и още по-голямо обедняване на българите.
 

Инициаторите на националното допитване изтъкнаха редица аргументи, с които от утре започват да събират подписи. Според тях България ще загуби целия си монетарен суверенитет и възможността сама да определя паричната си политика.

 

Освен това приемането на еврото ще доведе до инфлация, за каквато икономиката ни не е готова, а щетите ще са основно върху малкия и среден бизнес, посочи Деян Николов - организационен секретар на "Възраждане", който ще бъде и говорител на Инициативния комитет:

 

"Една национална кампания, в която ще се включат хиляди доброволци, които ще събират подписи в продължение на 3 месеца. Целта ни е съберем над 400 хиляди валидни подписа, с което да принудим буквално българското правителство да проведе референдум по темата".

 

Въпросът към българските граждани ще бъде: Съгласни ли сте България да запази българския лев като единствена официална валута до 2043 година:"Причината да сме избрали тази година е ясна и икономическа, в България в следващите поне 20 години няма да бъдем готови за влизане в еврозоната.

 

От тази гледна точка смятаме, че този въпрос трябва да бъде отложен във времето с поне 20 години. Ние сме против изобщо влизането на България в еврозоната", уточни Николов. Бланката за събиране на подписи ще бъде качена на сайта на "Възраждане", както и в социалните мрежи, допълва БНР.

 

По-рано-днес друг инициативен комитет обяви, че започва подписка за национален референдум за еврото, който членове на "Възраждане" определиха опит за саботаж и внасяне на разделение. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3855 |24.12.2022 Бъдни вечер е! Семейството се събира, за да очаква раждането на Исус . 5| 3051 |23.12.2022 БСП и ”Възраждане” сезират КС за оръжието за Украйна . 4| 2922 |23.12.2022 Разногласия между ”Възраждане” и БСП заради оръжието за Украйна . 2| 4120 |22.12.2022 Асен Василев: Връщаме се към времената на постната пица, когато не се събираха данъци от определени фирми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads