Реклама / Ads
46| 6844 |01.11.2012 НОВИНИ

Венета Марковска смята, че е изчистила името си

.
Венета Марковска
Аз няма как да науча кой е авторът на това писмо. Не зная кой е авторът. За мен този сигнал е анонимен, той е донос, обясни Марковска.
 

Някой е заинтересован от това аз да не съм конституционен съдия. Това е мое лично мнение, обясни съдия Венета Марковска след изслушването й в правната комисия в парламента, предаде „Фокус”. Марковска отрече да се е срещала с който и да е заместник-вътрешен министър по повод инцидента с Георги Георгиев. На въпрос кой лъже за такава среща – тя или вътрешният министър Цветан Цветанов, Марковска заяви: „Никой не лъже –нито аз, нито г-н Цветанов. Не съм била на среща по повод инцидента с г-н Георги Георгиев. Никога по повод на инцидента не съм се срещала със зам.-министър на МВР. Срещи между мен и много заместник-министри има по повод работата ми, аз участвам в различни комисии, но не съм имала среща по повод инцидента”.

На въпрос - дали с днешното изслушване в правна комисия е изчистила името си Марковска заяви: „Смятам, че съм изчистила името си. Може би вие всички сте склонни да вярвате на един анонимен сигнал, а не на един български съдия”. „Аз няма как да науча кой е авторът на това писмо. Не зная кой е авторът. За мен този сигнал е анонимен, той е донос”, посочи тя. Марковска заяви, че не е отричала, че познава Георги Георгиев, а само, че е отрекла да живее с него. 

На въпрос - как нейна служебна карта се е оказала в колата на Георги Георгиев Марковска даде следното обяснение: „Доколкото разбрах, в момента се води следствие заради инцидента. Може би там има обяснение. Моето лично обяснение е, че по една нелепа случайност, която може би ви звучи наивно, просто аз съм изтървала на празненство на наши познати чантичката си с документи, която той е следвало да ми предаде”.
Попитана дали съдът се е произнасял по назначаването на сина й като нотариус в Каварна Марковска заяви: „Не. Върховният административен съд не се е произнасял, срещу него никога не е имало жалба”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6521 |01.11.2012 Д. Ковачева настоява В. Марковски да изчисти името си . 202| 6567 |01.11.2012 Борисов: 29 пъти съм по-бърз от Станишев . 4| 5404 |01.11.2012 Б. Найденов пак е шеф на НСлС . 17| 17698 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads