Реклама / Ads
0| 3020 |16.07.2022 НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП: Надявам се президентът да даде третия мандат на ДБ

.
Венко Сабрутев Източник: стопкадър, bTV
Надявам се президентът Румен Радев да даде третия мандат на „Демократична България“. Това заяви пред bTV народният представител от „Продължаваме Промяната“ Венко Сабрутев.
 

Той бе категоричен, че от ПП са готови да участват в преговори за съставяне на нов кабинет, за да се запази политическата и икономическата стабилност на страната.

 

„Изготвихме изключително ясна програма с ясни приоритети, подредени във времева рамка. За съжаление, не срещнахме подкрепа от 121 народни представители, които да подкрепят продължаването на борбата с корупцията. Въпросът е, ако се състави кабинет със същия състав каква би била разликата в този кабинет? Колко устойчив би бил той? Не сме готови да търгуваме с обещанието ни за нулева корупция“, добави той.

 

По думите му „Има такъв народ“ е излязла от коалицията заради съдебната реформа: „ИТН напуснаха правителството, защото ние входирахме закона за КПКОНПИ, защото разбихме мега корупционната схема на „Капитан Андреево“. Защото отказахме да дадем 4 млрд. на четири фирми“.

 

„Въпросът е дали Кирил Петков е проблемът, или „Има такъв народ“, добави депутатът.

 

Според Венко Сабрутев съставяне на безпринципна коалиция, без ясни приоритети, без ясна законодателна и времева рамка няма бъдеще в текущия парламент.

 

„Няма да има правителство“, въздъхна водещата Жени Марчева.

 

„Да видим. Ние сме готови, но не ни трябват безпринципни коалиции и безпринцинпо управление“, отговори той.

 

На въпрос дали ПП са готови да оттеглят Кирил Петков и мястото на министър-председател да заеме Никола Минчев, Сабрутев бе лаконичен: „Правят се опити за подмяна на дневния ред и това защо няма правителство. Фактите са, че народните представители в лицето на новата коалиция /ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН/ се обединиха срещу коалицията, която искаше да направи съдебна реформа. Кирил Петков ли е виновен? Асен Василев ли е виновен?“.

 

„Ако партиите от статуквото са готови да изчистят себе си отвътре, ги призовавам да ни подкрепят, за да приемем всички необходими за съдебната реформа закони. Все още има време“, призова той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3156 |10.07.2022 Венко Сабрутев, ПП: Няма да правим партньорство с Борисов, Пеевски и Слави Трифонов . 0| 3496 |29.06.2022 ”Продължаваме промяната”: Надяваме се БСП да преосмислят решението си, ще мислим до петък за кабинет и премиер . 0| 3206 |29.06.2022 Радев от Мадрид: Надявам се Петков да е взел добре обосновано решение за руските дипломати . 0| 3388 |26.06.2022 Венко Сабрутев, ПП: Ще направим всичко възможно да реализираме мандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads