Реклама / Ads
0| 3593 |06.11.2018 НОВИНИ

Венци Мицов: Инсталация за преработка на боклук ще замърсява София

.
От дълго време едно лице, което се представя във Фейсбук като Кирил, ме обижда и заплашва. Слага снимки с надгробни плочи. Обърнах се към прокуратурата и оттам ми казаха, че мога да го съдя за обида. Според мен обаче не става дума за обида, а за заплаха за живота ми, разказа за проблема си в ”Лице в лице” Венци Мицов, който е общински съветник.
 

„При мен историята започна от миналата пролет, като обсесия на човек, който има няколко фалшиви профила, но всички с едно и също име – Кирил Атанасов, което е фалшиво. Всичко вървеше в рамките на „подагрен дебелак”, „свиня”. Чашата преля в началото на миналата година, когато той започна да ми праща снимки на обесени прасета, на офиса, в който съм през деня – с надпис „локализирал” съм те и накрая личното съобщение с надгробният ми паметник и дата на смъртта 2018 г., тоест имам още малко”, каза Мицов.

 

"Общественият съветник посочи, че веднага се е обърнал към „Компютърни престъпления” в ГДБОП, а те са реагирали бързо и за четири седмици са разкрили самоличността на човека, който го е заплашвал.

 

Политическият ни елит трябва да бъде доста гузен, защото той ползва доста тролове, на които подходът им не е по-различен – получава се другарски съд в социалните мрежи. Аз се ужасявам, оскотяхме.”

 

Няма политическа партия, която да дава достатъчно пари за култура. Без култура, без образование, без семейство се превръщаме в Кирил с надгробните плочи, каза още Мицов.

 

Той разказа за предстоящото изграждане на инсталация за преработка на боклук. „Възразихме срещу доклада за тази инсталация. Искахме да ни се представят алтернативи, затова настоявахме доклада да бъде отложен. Притеснително е силовото налагане на този доклад. В него ни се предлага технология от 80-те години. С нея стимулираме да има повече боклук в столицата. Според експерти, градската среда ще бъде замърсявана.

 

Искахме да попитаме софиянци дали искат тази инсталация да е почти в центъра на София. Освен това искахме да ги попитаме дали са съгласни да се вземат милиони на заем за изграждането й. И понеже този референдум касае бюджета на Столична община се оказа, че е незаконен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3610 |15.10.2018 1,5 млн. лева са вложени в рехабилитацията на когенераторната инсталация в СПСОВ Кубратово . 2| 3760 |03.08.2018 Светият Синод приветства решението на КС за Истанбулската конвенция . 2| 4671 |28.07.2018 С отхвърлянето на Истанбулската конвенция КС спаси коалицията . 8| 4539 |27.07.2018 НПО-та: Решението на КС за Истанбулската конвенция е порочно и истински куриозно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads