Реклама / Ads
9| 3972 |14.07.2021 НОВИНИ

Венцислав Мицов: У нас всеки протестен лидер иска да е директор на водопад

.
Пиесата „В очакване на Годо“ е много приложима към днешния ден. Ние всички чакаме Годо, каза пред БНР Венцислав Мицов, музикант и преподавател, бивш общински съветник, а преди време и част от политическия проект „Глас народен“.
 

В България всеки, който си сложи етикета „протестен“, влиза в тази спирала на самообичането и самодостатъчността, подчерта той.


„Всички протестни партии, които влязоха в парламента, отново постигнаха същото, което винаги са постигали всички протестни партии – всяка една от протестните партии, когато влезе в лоното на протестна партия, излъчва лидери, които се самообичат страхотно, те обожават да се гледат сутрин в огледалото, те са си самодостатъчни. И отново с протестните партии се случва същото, което винаги се е случвало с тях – всеки от тях желае да е той директорът на водопада, който се спуска и пада някъде в нищото.“


Ако така продължават нещата, ще ходим на още едни избори, смята Мицов.


„Голямата драма, ако трябва да теглим чертата, излизайки от ИТН, от ИМВ и всичките, които сега диктуват тренда в политиката е, че гласуващите са страшно малко. Ние нямаме представителна демокрация и това е категорично видно.“


„Това, че сега Слави претопля стари манджи и ги предлага за министър-председатели, също ми е проблем“, коментира Венцислав Мицов в предаването „Хоризонт до обед“.


„Винаги съм казвал, че в България изборите се печелят по телевизията и това е факт“, припомни той и допълни, че зад „Има такъв народ“ стои много дълъг и успешен шоу продукт.


Част от въпросите на референдума са вредни и опасни и ще доведат до дву-, максимум до трипартийна система, посочи още музикантът.


Мицов, който дойде в студиото на „Хоризонт“ с шапка на НАСА, подарена му преди години, отбеляза, че в тази страна живеят визионери, „защото явно се борим с истинските проблеми, които имаме, с някаква нова космическа програма“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3251 |11.07.2021 Борис Попиванов: Трима от всеки четирима избиратели все още не са упражнили правото си на глас . 8| 3251 |21.06.2021 Първан Симеонов: Предизборен диалог няма. Всеки политик говори на собствения си балон . 2| 3326 |16.06.2021 Провежда се протест пред Съдебната палата по иницатива на ”Правосъдие за всеки” . 19| 3788 |14.06.2021 Д-р Николова: Всеки, който не е ваксиниран, играе на „руска рулетка“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads