Реклама / Ads
5| 4201 |19.05.2021 НОВИНИ

Веселин Стойнев: Не може 11 г. да говорим за калинки и да плачем, че махат професионалисти

.
Служебното правителство изпълнява очакваното - решителна промяна и скъсване на модел, който мнозина смятаме за олигархичен. Скъсваме с една държава, превзета от частни интереси и незаконни структури. Абсолютно оправдани са тези кадрови промени. Без тях не може да се провежда каквато и да било политика. Плачът, че се махат професионалисти, е неоправдан.
 

С тези думи коментира случващото се в службите журналистът Веселин Стойнев. Те идват на фона на многобройните рокади, които служебният вътрешен министър Бойко Рашков осъществява в службите. Заради смените има и остри реакции на критики. 

Той посочи, че не може 11 години да се говори за калинки в управленските структури, а сега да се говори, че това са професионалисти.

 

Според Стойнев обаче служебното правителство на Стефан Янев би могло да даде едно добро начало за разчистване на три мандата управление на страната от ГЕРБ. Половината от промените по думите на журналиста се очакват именно от Бойко Рашков в качеството му на служебен министър на вътрешните работи. 

 

Журналистът определи като недопустима репликата на вътрешния министър по адрес на водещите на сутрешния блок на bTV. ФрогНюз припомня, че заради острото твърдение имаше и остри критики, а с официални позиции излязоха както от bTV, така и от АЕЖ. По-късно Рашков се извини. Стойнев обаче смята, че непремереното изказване е резултат от прегаряне. 

 

“По-добре първо да върши повече работа и после да дава интервюта. Както виждаме, това министерство и този министър имат голям размах и за три дни промениха доста неща, поне кадрово", коментира още Стойнев. 

 

По думите на журналиста прави впечатление, че голяма част от новоназначените областни управители имат "полицейски бекграунд" - имат голям опит в годините назад в структурите на различни РДВР-та:


"Те се явяват като втори полицейски ешелон. Функцията на областния управител е и да контролира актовете на кметовете за законосъобразност. Те могат да бъдат натоварени и с функция по охрана на изборите, което е главната задача на това правителство".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3024 |17.05.2021 Сидеров: Може да има трети, четвърти предсрочни избори . 7| 3171 |15.05.2021 Борис Цветков: С общи усилия може да направим градския транспорт удобен, редовен и предпочитан . 6| 3260 |15.05.2021 Димитър Цанчев: Неоправдано и наивно е да се мисли, че чрез външен натиск може да бъде променена позицията на България спрямо РСМ . 29| 9763 |14.05.2021 Бивш прокурор: Служебният премиер може да прекрати отпуска на шефа на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads