Реклама / Ads
0| 2963 |02.11.2021 НОВИНИ

Ветровит вторник

.
Източник: БГНЕС
Ветровит вторник ни очаква днес. В сутрешните часове в равнините и низините в западната половина от страната отново ще има ниска облачност или мъгли. Минималните температури ще са от около нулата на места в западните райони до около 10° по Черноморието.
 

През деня облачността ще се увеличи. На много места от запад на изток ще превали дъжд. Максималните температури ще са от около 10° на места в западните райони, където и валежите ще са по-съществени, до 17°-18° на места в Източна България.

 

Ще духа умерен, в Източна България - временно силен вятър от юг-югозапад и там ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Силен ще бъде вятърът и в планините, а на места в Предбалкана има повишена вероятност да духа фьон.

 

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви със скорост до около 80-90 км/ч, е в сила днес в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, В. Търново и Търговище.

 

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. Вечерта ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 15° до 17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Облачно и ветровито ще е времето в планините. Ще има и превалявания от дъжд, по-значителни в западните райони. По най-високите върхове дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

 

В близките дни вятърът ще остане с посока от юг-югозапад, умерен и силен, а температурите съществено ще се повишат. В по-голямата част от страната, с изключение на източните райони, ще бъде и предимно слънчево.

 

През почивните дни се очаква захлаждане, но ще остане по-топло от обичайното за сезона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6103 |15.10.2021 Проф. Рачев: От вторник избухва късната есен . 31| 23940 |10.10.2021 Кирил Петков: Искаме ново лидерство на КПКОНПИ. Утре или във вторник обявяваме листите, ще ви изненадаме . 0| 2984 |19.09.2021 ЦИК ще приема документи за участие в изборите от вторник . 22| 3296 |13.09.2021 Митева няма да свиква извънредно заседание на НС във вторник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads