Реклама / Ads
5| 4453 |08.02.2019 НОВИНИ

Вигенин: Правителството не може да игнорира президента

.
Кристиан Вигенин
Твърде по махленски тръгнахме да се обясняваме какво е казал президентът, защото бил в противоречие с правителството. Това правителство избягва комуникацията с президента, има проблем с натрупване, трябва да се уважава позицията на президента, не може да се игнорира. Това, че той може да има различна позиция от правителството, не може да се драматизира по този начин.
 

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ секретарят на ПГ на "БСП за България" и бивш министър на външните работи Кристиан Вигенин.

 

Много съм впечатлен от амбициите на правителството да решава проблемите с демокрацията във Венецуела, но трябва да си дават сметка, че след като въпросът не е жизненоважен за България, не трябва да се правят големи стъпки. Даваме си сметка, че ситуацията там е тежка, но капката която преля чашата, е това, България и Европейският съюз да решават кой е президент на Венецуела. Позицията временен президент не съществува в конституцията на Венецуела, добави още той.

 

Ние смятаме, че това не е проблем на България и в такава ситуация няма нужда да се бутаме в такъв проблем. Глобалният сблъсък по темата "Венецуела" се основава на икономически интереси и тъй като нямаме икономически интереси там, не виждам защо трябва да се намесваме. В този смисъл позицията на президента е много по-близка до нашата. Той не е казвал, че трябва да се подкрепи Мадуро, а че трябва да се търси диалог, заяви Вигенин.

 

Ние твърде по махленски тръгнахме да се обясняваме какво е казал президентът, защото бил в противоречие с правителството, посочи бившият външен министър.

Това правителство избягва комуникацията с президента по тези въпроси, не намира път към президента и смятам, че в случая отговорността е на външния министър. Най-правилно в такива случаи е да стигаме до обща позиция, подчерта социалистът.

Случаят показва, че има проблем с натрупване, че трябва да се уважава позицията на президента, не може да се игнорира президента. Това, че президентът може да има различна позиция от правителството, не може да се драматизира по този начин. Доскоро имахме президент, който имаше доста крайна антируска политика, заяви Кристиан Вигенин.

 

По думите му няма единна европейска позиция по темата "Венецуела".

Ние сме партия, която иска реформа в Европейския съюз, каза още социалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4023 |07.02.2019 Президентът: Правителството няма собствена позиция за Венецуела . 2| 4030 |06.02.2019 Правителството призна Гуайдо за временно изпълняващ президент на Венецуела . 0| 4078 |05.02.2019 Ема Хопкинс: Правителството в София да каже какви ще са правата на британците . 2| 4018 |04.02.2019 Изискване за нов софтуер може да блокира работата на аптеките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads