Реклама / Ads
11| 4205 |12.08.2021 НОВИНИ

Вигенин: Третият мандат е за партиите на промяната и втори шанс за разрешване на ребуса

.
Държавният глава Румен Радев ще прецени на кого да връчи третия мандат за съставяне на кабинет, но той е кризисен. Левицата би го разглеждала като мандат, даден на партиите на промяната и шанс да се разреши ребусът, който не е бил разрешен между формациите.
 

Това заяви в ефира на bTV Кристиан Вигенин от БСП, зам.-председател на Народното събрание.

 

“Не виждам защо не нужно тикане на мандата към най-малката формация. Ако бъде даден на нас, ще го разглеждаме като мандат на партиите на промяната. Видя се, че подхождаме мъдро, отговорно. Като имаме предвид как се развиват отношенията между най-малката формация и ИТН естественият избор би бил БСП, защото имаме нормална комуникация с останалите три партии”, посочи още Вигенин. 


"От моя гледна точка Ива Митева трябваше да води заседанието, но в името на това страната ни да излезе от тази ситуация приех да водя. Нищо драматично. Това е парламентът - шарен, емоционален, непредвидим. Но все пак намерихме решение. Сигурно една част от привържениците на най-атрактивно работещите партии харесват това, но да не забравяме, че този парламент е избран от по-малко от половината българи. Не сме там за нашите агитки, а за да решаваме проблемите", заяви още Вигенин по повод днешните дебати и гласуването на предложения от "Има такъв народ кабинет". Залата напуснаха депутатите от Трифоновата формация, заедно с Ива Митева - председател на парламента. 


"Не сме в парламента, за да се показваме колко сме силни, обидени, важни. Там сме да решаваме проблемите на държавата. Надявам се този ден да е урок за всички и емоциите да останат на заден план. Трябва да решим някои важни въпроси и ако няма правителство, трябва да побързаме", коментира още Вигенин. 


Той посочи още, че заради ниската избирателна активност и по-малко от 50-те процента гласували със сигурност в обществото има едно "мълчаливо мнозинство", което наблюдава ситуацията. Вигенин се надява, че то ще оцени поведението на БСП, която е демонстрирала постоянство. 


"Имаме неофициално съгласие в председателски съвет, че трябва да има комисия не само по бюджет и финанси, а на всички комисии, приети от парламента. Ако успеем до утре сутрин да финализираме тези разговори, още утре можем да имаме тези комисии. Ако не - още първия работен ден на следващата седмица", посочи още Вигенин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5322 |12.08.2021 Проф. Галунов: Парламентът може да изпробва своя последен шанс да оживее при третия мандат . 5| 3112 |12.08.2021 Иван Ченчев: БСП е готова да поеме отговорност с третия мандат . 12| 3549 |12.08.2021 Край на първия мандат! Парламентът прие оттеглянето на Пламен Николов . 0| 3241 |12.08.2021 Конституционен съдия: Отново трябва да се завърти рулетката на мандатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads