Реклама / Ads
0| 3749 |05.05.2022 НОВИНИ

Вигенин за военната помощ за Украйна: От БСП не сме щастливи, решението е на границата на червената ни линия

.
Кристиан Вигенин Източник: стопкадър, bTV
Вчерашното решение не е „нищо“. То е доста трудно подготвено. То е силен политически сигнал към Украйна. За мен е изключително важно, че ние се обединихме от съвсем конкретни искания, което не съм видял в други европейски парламенти. Ние от БСП не сме щастливи с това решение, защото то е на границата на червената ни линия, но направихме компромис. Разбираме, че то е и на границата на червената линия на „Демократична България“.
 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV зам.-председателят на Народното събрание от ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин в коментар на вчерашното решение за военна помощ за Украйна

 

„Българското общество може да се разпознае в това решение, без да залитаме в крайности. Освен това да помогнем на Украйна да изнесе 10 милиона тона пшеница например през нашите пристанища, конкретно през Варна, това е далеч по-ценно за Украйна от това да изпратим оръжие да се избиват хора с тях. Трябва да признаем и ролята на министър-председателя в този процес. Ние стигаме до решение, което се подкрепя от 200 народни представители. Това, ако не е ценност“, каза още той и отбеляза, че решението е било „плод на страшно много усилия“.

 

„Коалицията е сложна, която представлява и цялото общество. Много е важно решенията, които се взимат да не отчуждават драматично избирателите на всяка една от партиите“, добави Вигенин.

 

Той представи БСП като „най-предвидимата партия в коалицията“: „Това дава възможност на нашите колеги да знаят какво могат да очакват от нас, когато поемам ангажимент“.

 

Новите формации на Мая Манолова и Стефан Янев Кристиан Вигенин коментира така: „Не се притесняваме от новите формации, защото имаме какво да покажем като политика и като постижение като част от управлението. БСП има стабилизираща роля що се касае „драмите“, които се разиграват  и смятам, че хората ще го оценят“.

 

По темата  за Паметника на съветската армия в София Вигенин призова „да престанем да дълбаем конфликтите в българското общество“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3589 |05.05.2022 Ето кои са депутатите от ПП, БСП и ИТН, гласували против военнотехническа помощ за Украйна . 0| 3067 |05.05.2022 Урсула фон дер Лайен: ЕС отпуска хуманитарна помощ на Украйна за 200 млн. евро . 0| 3126 |05.05.2022 Атанас Славов: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна . 0| 3237 |04.05.2022 Протестиращи ”за” и ”против” военна помощ за Украйна се събраха пред НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads