Реклама / Ads
19| 36503 |17.11.2022 НОВИНИ

Вижте ги добре! Това са хората, които върнаха хартиената бюлетина и се опитват да се гаврят с нас

.
Дванайсет депутати от партиите на статуквото: ГЕРБ, БСП и ДПС вчера вечерта се опитаха за пореден път да се изгаврят с народа и да подменят българската действителност, като върнат хартиената бюлетина.
 

В правна комисия на НС представителите на "хартиената коалиция" гласуваха в името на това не в България да има възможност за провеждането на честни и прозрачни избори, а корупцията, лицемерието и фалшификациите да продължат да тържествуват.

 

Въпросът, който е очевиден е: "Защо им е връщането на хартиената бюлетина?" Защо им е толкова необходима. ГЕРБ-СДС се "тупат в гърдите", че са първа политическа сила, тъй като винаги "тръшват" конкуренцията, ДПС имат твърд електорат, който и без това чинно гласува, а БСП едва крета по обективни причини. Отговорът е повече от ясен, защото връщането на хартиената бюлетина означава възможност за пазарлъци, тайни договорки между партиите на стакуквото и в крайна сметка незаконно разпределяне на публични средства.

 

БСП за пореден път показаха, че не са никаква партия на промяната. Не че гражданите са очаквали друго. Поведението им прилича на некоректно и непочтено. Единственото усилие, което положиха в предния парламент беше да влязат в четворна коалиция с ПП, ДБ и ИТН, за да си върнат малко от самочувствието, че и те са на власт, тъй като дълго време бяха в изолация.

 

Гласуването на тези 12 народни представители е предателски акт. Само че предателството е не само срещу тези, които са гласували срещу тях, а и срещу техните избиратели, които са ги подкрепили.

 

Отворете си очите, скъпи граждани! Предателството е състояние на духа. Никакви обяснения и преследвания на користни цели не могат да го оправдаят.

 

Но както ясно знаем от историята за предатеството не са нужни много хора - в миналото един от дванайсетте апостоли е предал Христос, който се е жертвал за човечеството. Въпросът е, че сега сме изправени пред ситуация, в която няма кой да защити българския народ, който се опитва да съществува нормално сред глутница предатели. Изборът на вчерашните дванайсет показа ясно това.

 

Поименно това са представители от следните политически партии. Шестима от ГЕРБ-СДС: Анна Александрова, Радомир Чолаков, Рая Назарян, Бранимир Балачев, Марин Маринов, Ралица Ангелова; двама от БСП: Мая Димитрова, Смиляна Кръстева; четирима от ДПС: Хамид Хамид, Цветан Енчев, Гюнер Ахмед, Ертен Анисова.

 

Общинския съветник от Столичния общински съвет Борис Бонев публикува във Фейсбук профила на "Спаси София" имената и лицата на членовете на правната комисия, които вчера гласуваха.

 

И още веднъж: Отворете си очите! Иначе ще продължим да живеем сред банда от предатели.

 

Ето целия текст и линк към публикацията на общинския съветник в Столичния общински съвет Борис Бонев:

 

"Аз съм един анонимник от общо 240. В Парламента съм, за да гласувам безмозъчно за това, което партийния лидер ми нареди"... Сигурно това си мислят 12-тимата депутати от ГЕРБ, БСП и ДПС, които в правна комисия се гавриха с Изборния кодекс.

 

Аз обаче смятам, че имената и лицата им трябва да се знаят. Вижте ги! Запомнете ги! Потърсете им отговорност! Защото гаврата с изборите е гавра с нас самите. Ще им го позволим ли?

 

Ирина Тодорова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3569 |17.11.2022 Росен Христов: Отопление с електроенергия натоварва електроразпределителната мрежа . 6| 7856 |17.11.2022 ”Промяната” напуснаха пленарна зала: Това, което се случи тази нощ, беше един фарс . 2| 5505 |16.11.2022 Коя парола изпозлвате в интернет? Вижте дали не е като тази, която използват почти всички в света . 1| 5673 |16.11.2022 Вижте какво е подготвила Люба Кулезич за ”Честно казано”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads