Реклама / Ads
13| 4464 |12.01.2023 НОВИНИ

Виктор Бакуревич: Срам ме е от Путин. Той и неговите приближени причиниха огромно зло с тази война

.
Руснакът Виктор Бакуревич, който е собственик на веригите хранителни магазини „Берёзка“ в България, Румъния и Кипър каза, че съжалява, че през 2000г. е гласувал за Путин. Той каза, че го е срам от Путин, защото заедно със своите приближени той е причинил огромно зло с нахлуването в Украйна. Бакуревич посочи, че на Русия ѝ е необходимо да загуби войната, за да се прероди като нация и държава.
 

Виктор Бакуревич напуска Русия през 2008г. Пристига във Варна и създава своя бизнес. През 2006г. той взима решението да имигрира от Федерацията. Тогава той работи като адвокат гр. Томск и попада на наказателно дело срещу кмета на града, в който живее. Докато го защитава в рамките на две години, Бакуревич вижда ужасяващи факти, които са в състояние на лагерите ГУЛАГ ( Главно управление на наказателните лагери). Това е инструментът за политическа репресия по времето на Съветския съюз.

 

Виктор Бакуревич посочи по ТВ1, че неговият клиент е бил в затвора, докато има следствие. Той е видял с очите си издевателствата, които дори не са прикрити. Те се осъществяват върху хора, които не са осъдени. Липсва презумпцията за невинност. Това го подтиква да мисли за емиграция, защото си дава ясна сметка в какво "чудовище" ще се превърне страната.

 

Според Бакуревич, когато през 2000 година той гласува за Путин, в Русия са много трудни времена, защото тъкмо е свършила чеченската война. Бакуревич, както и много други руснаци, се доверяват на Елцин, че е избрал Путин за негов наследник. Народът вярва, че е избран човек, който може да обединява и да се бори с корупцията. Всички са чакали месия, който ще поведе народа през тези трудности. Иронията е, че Путин става символ на корупцията и разединението на нацията. В началото Путин е говорил много либерално и се е представял за диалогично настроен човек.

 

Виктор Бакуревич е категоричен: "Срам ме е от Путин и от неговите приближени, защото причиниха огромно зло. За съжаление заради различни причини руснаците подкрепят войната. Тъжно е, че те не изпитват нито вина, нито отговорност от тези злодеяния. Моите родители – майка ми беше комунист – тогава поне нямаха информация. Имахме само в-к „Правда“, един телевзионен канал и информационна агенция ТАСС. Нямахме алтернатива да се информираме. Сега хората имат, но са в плен на пропаганда."

 

Според Виктор Бакуревич поради грандоманските си комплекси, руснаците се страхуват

от поражения и загуба: "На Русия ѝ е необходимо поражение, за да се прероди като нация и държава. Да намери правилния път както Германия и Япония след Втората световна война."  Виктор Бакуревич посочи, че през 1914г. започва кошмарът на Русия с началото на Първата световна война, защото се унищожават хора, които не са съгласни с режима.

 

Бакуревич посочи, че от началото на войната в Украйна около 1 милион мъже са емигрирали от Русия, след като е обявено началото на мобилизацията във Федерацията. той посочи, че Истанбул е пълен с руснаци. В момента най-качествените хора "изтичат" от Русия, защото не са съгласни с Путин. Това е възможно най-малкият шанс, за да се съхрани нацията.

 

Според Бакуревич най-добрият вариант да се прекрати цялото това безумие е "нещо да се случи с Путин. Освен него, никой не е заинтересован да се продължи войната. Никой не обича да губи, особено руснаците, които са спечелили досега всички войни. Бахмут и Соледар са под атака четири месеца и не са превзети, защото армията е изтощена."

 

Бакуревич прогнозира, че вероятно ще има разпад на републики: "За съжаление руският народ се намира във фрустрация, както немският народ през 1944г. при разпада на империята." Бакуревич посочи, че тези, които подкрепят Русия и Путин вероятно "не знаят какво е истински сталинизъм и путинизъм и не разбират мащабите на злото, както и какво наистина се случва в Русия."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3283 |08.01.2023 Спасителят по въздух Виктор Варошкин: Не съм видял нищо по-смислено от спасяването . 3| 5179 |07.01.2023 Грипът атакува българина с ”Виктория” и ”Дарвин”, опашки в болниците . 7| 3765 |04.01.2023 На бойното поле загина украинският режисьор Виктор Ониско . 13| 3298 |22.12.2022 Виктор Орбан поиска разпускане на Европейския парламент заради корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads