Реклама / Ads
0| 2900 |26.03.2022 НОВИНИ

Василева, ИТН: Няма драма в това опозицията да подкрепи Каримански

.
Виктория Василева Източник: БНТ
Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Би било нелогично да има само един кандидат. Това каза пред БНТ Виктория Василева от „Има такъв народ“.
 

Тя припомни, че Любомир Каримански е бил кандидатура на ИТН още от предишния парламент, но тогава заради липсата на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската народна банка.

 

На въпрос дали кандидатурата на Каримански ще бъде отхвърлена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

 

„Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала“.

 

Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото ще се търсят възможно най-добрите решения.

 

„Не мисля, че има опасност за коалицията особено при вот на недоверие, защото в тази изключително тежка ситуация, в която се намира България е изключително безотговорно и опасно в този момент да се събарят правителства, да се отива на избори“, коментира още тя.

 

Виктория Василева намира за странно, че името й е било завъртяно като част от новия политически проект на Стефан Янев. Тя увери, че е част от „Има такъв народ“ и не смята да преминава към друга партия. „Не мисля, че от страна на ИТН ще има някакъв отлив към партията на г-н Янев“, добави Василева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3224 |26.03.2022 Байдън на по пица с US военнослужещи в Полша: Светът няма да е същият, но не заради Украйна . 0| 4343 |25.03.2022 Горанов: Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Нямам претенции към Петков, а към Хр. Иванов . 0| 4614 |25.03.2022 Договорът за Ф-16 претърпял четири промени, Външно няма копие от договора . 0| 3018 |25.03.2022 Политолог предложи прокуратурата да бъде в изпълнителната власт, за да няма блокаж на институциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads