Реклама / Ads
0| 3081 |02.03.2021 НОВИНИ

Вицепрезидентът: Прави се всичко президентът да не разговаря с хората

.
Илияна Йотова Източник: БГНЕС
Българите ще отпразнуват Националния си празник независимо от опитите да се попречи на отбелязването му, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като пред паметника в Докторската градина в София почете паметта на медиците, загинали в Освободителната война.
 

Според нея се прави всичко възможно да се попречи на президента Румен Радев да разговаря с българските граждани. Държавният глава вече обяви, че утре ще се качи на връх Шипка, въпреки че община Габрово отмени официалните тържества по повод 3 март.

 

„Утре е Националният празник на България и всички ние ще го празнуваме, независимо от това кой и как се опитва да попречи на това да бъде отпразнуван празникът. Не сме толкова наивни. Прави се всичко възможно, за да се ограничат възможностите на президента да разговаря с българските граждани. Това е път за никъде и няма как да се случи“, посочи Йотова, която коментира и вчерашната среща при президента с представители на специалните служби по повод писма получени на „Дондуков 2“ от българи в Република Северна Македония:

 

„Които имат своите притеснения във връзка с предстоящото преброяване в Македония. Всъщност, ако трябва да говорим въобще за темата Македония, за съжаление буксуваме на едно и също място. Ние се връщаме дори в изходна позиция. Самият резултат в кавички от последното заседание на т.нар. Историческа комисия показа, че във всичките тези месеци след 2017 г. не сме свършили нищо“.

 

Във връзка с ваксинационния план на правителството Йотова каза, че нито една държава в Европа не е допуснала такъв хаос:

 

„Вчерашният ден беше вторият пореден сериал, който показа провала в тази система. Взимат се решения, които са повече плод на емоции, за това да рапортуваме, че видите ли, вече не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последното място, но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому. Нито една друга държава не допусна такъв хаос в цяла Европа“, категорична бе тя и допълни, че ако сме били по-разумни, сме щели да си направим изводите от грешките на другите държави.

 

По думите й никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

 

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя.

 

В същото време Йотова видя недопустими изказвания, идващи от Националния оперативен щаб:

 

„Напоследък чувам нещо доста опасно – тенденция определени членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е“.

 

На церемонията беше и председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов, който пред журналисти отговори на критиките на вицепрезидента лаконично.  

 

„Организация има, но ваксини – не. Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

 

От своя страна директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов каза, че в момента се ваксинират приоритетно секционните и районните избирателни комисии:

 

„Хората разбраха, ще изчакат до 15 март, като премине ваксинацията на комисиите, предполагам, да се отворят „Зелените коридори“. За съжаление, няма достатъчно ваксини. Това, което се очакваше през февруари не дойде, за векторната ваксина говоря. Надявам се да има допълнително доставки”.

 

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на директора на „Пирогов”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 15092 |02.03.2021 Маринов, кажи за Мето Илиенски, не се прави на Хюсню Чобан . 8| 3632 |01.03.2021 Д-р Москов: Българското правителство трябва да поиска оставката на Фон дер Лайен . 9| 3698 |28.02.2021 Проф. Бобева: Бизнесът се справи, въпреки кризата и символичните помощи . 49| 6734 |28.02.2021 Георг Георгиев: Борисов не ходи в НС, защото опозицията не го вика правилно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads