Реклама / Ads
18| 15033 |02.03.2021 ГЛАСЪТ

Маринов, кажи за Мето Илиенски, не се прави на Хюсню Чобан

.
Хюсню Чобан/Младен Маринов
Анкети в Турция през 2019 и 2020 г. определили сериалът „Опасни улици“ като най-скучен и досаден. Затова няколко пъти излъчването му било спирано. Не и в България. Скучен, не скучен – ще го гледате.
 

В подобно положение се намират някои херои от незнамкойсезон на сериала „ГЕРБ на власт“. Зрителите отдавна искат да гледат нещо ново и свежо, но от ГЕРБ отвръщат: Или нашия сериал – или ви спираме телевизора. Може и тока…

 

Г-н Борисов ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили мен за водач на листа. Двамата говорихме и смятам, че мога да продължа да съм полезен. Думите са на развълнувания Младен Маринов, бивш вътрешен министър и вътрешен човек на сегашната върхушка (български вариант на главен комисар Хюсню Чобан…), изречени по бТВ.

 

Маринов изредил още дузина изречения с мелодраматичен заряд, в които вкарал тогава от напускането на министерския пост, семейството, COVID-19, приятели, разговори със себе си и пр. елементи, които трябва да просълзят публиката.

 

Елементарно, Маринов, е най-подходящото клише в случая.

 

Хора от цялата страна искали да е водач на листа… в София-област. Въобще не е необходим ум, за да сглобиш такава фраза. Трудещи се от страната много искали Трайчо Костов да е в политбюро на БКП и зам.-председател на Министерски съвет. Същите хора после писали писма Костов да бъде осъден на смърт за шпионаж. Осъдили го и го обесили.

 

Само че Маринов знае, че партийните членове в страната нямат думата – Борисов казва кой да е водач на листа и е така от първия ден на ГЕРБ.

Освен това Маринов е нужен на Борисов заради топлите връзки с трибуквена силова групировка, която формално не съществува, но нейни бивши лидери са все още в играта. Връзките на Маринов с босове от ъндърграунда са важни за биг боса или капо ди тути капо на държавната мафия – както иска да го наричат.

 

Колкото до отношенията му с ДПС и Пеевски – никой не очаква да излезе пред парламента да си разкъса ризата и да заяви: Аз съм техен човек.

И Маринов, що се правиш, че не помниш, че Борисов те махна, защото така искали регионалните организации, заради връзките ти с ДПС и Пеевски. Сега пак от регионалните настоявали да си водач на листа. Ебати глупотевината...

 

Сълзливо-сополивите „изповеди“ дори в предизборна кампания отвращават. Нямало да се връща в МВР, но щял да бъде полезен в парламента. Като какъв? Самите служители в системата не го припознават като доказан експерт, защото годините прекарани в охранителна полиция не са гаранция за експертиза.   

 

Кажи си честно, че даваш всичко, само и само да си във властта, защото адски много ти харесва, а и захлебването е яко. Слагач си, Маринов, а не принципен експерт. Драмата е, че сте много. За такива като теб Алфред Хичкок е казал: Не съм против полицаите, но знам какви са. И ние знаем.

 

И Маринов, кога ще разкажеш за другаруването с Мето Илиенски?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 18182 |14.01.2021 Мамка му и прасе, др. Борисов, кажи си за келявото укрепване към Рилския манастир . 35| 50395 |18.03.2020 Проф. Костов: Хей, мишоци, оставете ни на мира с вашите милиционерски методи! . 11| 11507 |04.02.2020 Румяна Ченалова: Правилата ”Разделяй и владей“ и ”Хляб и зрелища” изживяха времето си . 7| 15614 |09.11.2017 Г-н Маринов, плагиатите на премиера винаги ги взимат на подбив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads