Реклама / Ads

16| 6157 |20.09.2019

Виза Недялкова: Казваш ”главанаци” – не помага, трябва решение

.
Виза Недялкова Източник: Ани Петрова
Генерален директор вика своя подчинена в парка, за да си говорят. Какво значи това? Че един човек на много висока позиция смята, че е наблюдаван, подслушван. Къде живеем? Втори въпрос: Защо той приема това, по някакъв начин той се съобразява с това. Следващ въпрос: Ако той наистина е бил заплашван, ако наистина фразите ”Или тя, или аз”, ... ”Децата ми ще гладуват”... Какво означава това? Че в България се преследват хора, че не им се дава възможност да работят. Къде живеем?

Тези въпроси зададе дългогодишният журналист Виза Недялкова по БНР. Тя продължи да пита:  Кой защитава интересите на работниците в България

"И какво – ако вие не бяхте толкова активни и солидарни – щеше реално да стане "Какво щяха да ядат децата на Силвия Великова?"

 

За свободата на словото

"Да, свободата на словото е нещо много важно. Ето, това, което е направила Миролюба Бенатова, това е свобода. Защото свободата не е розов облак, който ще ни обгърне и ще се почувстваме много удобно. Това е нещо вътре в теб. Няма начин някой да ти го даде. Това, за което ние можем да се борим – това са правила. Това не е свободата. Свобода не може да ти бъде дадена, разписана. Разбира се, няма да е прекрасно, ако всички журналисти станат шофьори на такси. Но да седим и да си мислим, че тая свобода я има някъде... няма да стане".

 

"Хоризонт" може чудесно да работи без директор

"Тъй като това е една прекрасна машина, която не можа да развали нито социализмът, нито демокрацията, нито главанащината... Кризи ще има. У нас все още е много важно как биват наричани нещата. Не какви са фактите, а какво се казва за фактите". 

Недялкова коментира отношението на Бойко Борисов по този въпрос

"Борисов не знае – много лошо, че не знае. Той знае – лошо, че знае. Няма печеливш ход. Казваш "главанаци" – това не помага. Трябва да се вземе едно решение. Този човек (генералният директор на БНР – бел.ред.) да се разкара. Просто наистина той опозори и тия, които го бяха избрали, и тия, които го заплашват, и тия, които му подкрепят решенията. Накъде от тук нататък? Така че мисля, че след време ще имате нов директор", подчерта журналистката. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Адв. Марковски: Съдебните ни процеси са инквизационни 5| 5288 |23.08.2019 . САЩ ще иска данни от социалните медии от кандидатите за виза 1| 3353 |02.06.2019 . Евгения Живкова: Майка ми ми казваше, че царската корона е красива, но тежка 3| 3805 |02.02.2019 . До 90 дни без виза на Острова след Брекзит 0| 3230 |30.01.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ