Реклама / Ads
16| 4420 |15.06.2021 НОВИНИ

Влади Горанов закупил офиси за над 750 000 лв. без кредит

.
Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв. е закупила фирмата „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, която е еднолична собственост на бившия финансов министър Владислав Горанов. Сделката с продавача „Лазурит 94“ АД е сключена на 27 май.
 

Това показа справка на в. „Сега“ в имотния регистър.

 

Става дума за имоти в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“. Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. От справката за покупко-продажбата става ясно, че материалният интерес на сделката възлиза на 752 994 лв.

 

Не е ясно обаче от къде Влади Горанов разполага с тази крупна сума. Няма и информация имотите да са купени с изтеглен кредит. В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана преди по-малко от година, когато Горанов напусна министерския пост, пък все още не е публикувала годишен финансов отчет.

 

„СЕГА“ припомня, че Горанов беше начело на Министерството на финансите през второто и третото правителство на ГЕРБ до 24 юли миналата година. След като започнаха мащабните протести срещу правителството, премиерът Бойко Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Горанов беше сред „номинираните“. При освобождаването на финансовия министър Борисов го похвали за финансовата стабилност и за влизането в чакалнята преди еврозоната и го упрекна единствено за несъбраните 700 млн. лева такси и лихви от хазартния бизнесмен Васил Божков.

 

По случая вече бившият министър беше разпитан в прокуратурата. Обвиняемият Божков твърди в сигнал до държавното обвинение, че е плащал подкупи на Горанов и Бойко Борисов, за да заобикаля закона, като плаща по-малко такси.

 

През годините Владислав Горанов неведнъж беше спряган за близък до ДПС и депутата на движението Делян Пеевски. В имуществената си декларация за 2019 г. той декларира два апартамента - от 82 кв.м, придобит през 2007 г., и 50 кв.м, придобит през 1997 г. Той отново декларира, че ползва безвъзмездно апартамент от 180 кв.м. Като време, от което го ползва, е посочил 2012 г.  Жилището, предоставено му от кръстниците, се намира в луксозния комплекс „Есте хоум“, построен от фирма на братя Домусчиеви.

 

Вече трета година досъдебното производство по сигнала, че Горанов живее безвъзмездно в луксозен апартамент на бизнесмен, стои на трупчета в прокуратурата. Държавното обвинение категорично отказва да отговори на елементарния въпрос какво се случва с тази проверка за престъпление по служба и търговия с влияние.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 16526 |03.06.2021 Божков: Бях рекетиран от Борисов и Горанов. Ако не бях плащал, нямаше да съществувам отдавна . 32| 5517 |03.06.2021 Румен Петков: Пропуснаха взелите рушвета Горанов и Борисов . 2| 5640 |26.05.2021 Арх. Влади Калинов: Вероятно е имало натиск върху Фандъкова за барбекюто на ”модерния консул” . 10| 9054 |17.05.2021 Владислав Панев: Румен Гайтански – най-големият клиент на ББР, освен Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads