Реклама / Ads
22| 16050 |16.06.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: И Горанов като Еврото с „Осемте джуджета“, подозират, че заведението е опасано с руски „слушалки“

.
Владислав Горанов
Бившият финансов министър Владислав Горанов действа по схемата на видния лобист в съдебната система Петьо Петров-Пепи Еврото, който привикваше на инструктаж хората си в ресторант „Осемте джуджета“. Горанов пък ги събира в скъпарско заведение на столичната ул. „Шипка“, което се намира в непосредстена близост до руския културно-инфомационен център. Това научи Фрог нюз от редовни посетители.
 

Политици от различни партии признаха пред екипа ни, че предпочитат да не се отбиват там, заради опасенията, че мястото е опасано от руски „слушалки“ и може да се събират компромати, както под формата на звук, така и на картинка, сиреч видео и аудио заснемане. „Офисът“ на Горанов е разположен на втория етаж на ресторанта, така, че към мястото няма никаква видимост.

 

Ако се наложи, сервитьорите селектират гостите на бившия министър, но в повечето случаи не се налага, тъй като обикновено това са лесно разпознаваеми функционери на ГЕРБ. Любопитното е, чe  докато хапва и пийва с приятели, Владислав Горанов вижда през прозореца апартамента на бившия депутат от ДПС Йордан Цонев-Ментата. Двамата дори могат да си махат, тъй като двете сгради са точно една срещу друга, като ги разделя само уличката.

 

Горанов влезе с нова сила в медийното пространство преди два дни, след като се разбра, че фирмата му  "Трилема Кансълтинг" ЕООД, е закупила помещения за офиси в София на стойност 752 994 лв.  Става дума за имоти в блок 11 на бул. "Цариградско шосе". Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като "учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе.

 

Брокери на недвижими имоти обясниха, че в този район подобна сделка би излязла над 1 млн. лева. В средите на ГЕРБ признават, че и до ден днешен ексминистърът минава повече за човек на ДПС, отколкото на ГЕРБ. Съмненията остават и заради факта, че той е бил член на младежкото ДПС.  Припомняме ви, че мотивът на бившия премиер Бойко Борисов да го отстрани от високия пост, бе именно заради връзки с депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Скандалите съпровождаха навсякъде Горанов. Разшумя се сериозно, когато се разбра, че той живее безвъзмездно от години в апартамент на кръстника си Иван Сариев. Куриозното е, че проверката на КПКОНПИ в началото на 2019 г бе засекретена. Медията ни „хвана“ Горанов и членове на семейството му да инспектират  през 2018 г. новострояща се резиденция в баровската вилна зона „Ярема“.

 

Владислав Горанов отрече преди време да притежава имота. Повечето съседи и строителни работници обаче обясниха, че е негов, защото лично той и съпругата му контролирали строежа. Според експертна оценка на брокери на недвижими имоти имотът  струва между 1-1,5 млн лв, с уговорката, че в зависимост от обзавеждането цената вероятно ще се вдигне.

 

Най-големият скандал, обаче е свързан с признанията на обвинения бизнесмен Васил Божков, че е дал на Борисов и Горанов над 60 млн. лева.

 

Снимка: Недостроеният замък, който се наглежда от Горанов през 2018 г. .


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5460 |16.06.2021 Влади Горанов лаконично обясни за офисите за над 750 000 лв. Всичко било проверимо и законно . 3| 3483 |15.06.2021 Подслушвани са не само политици, но и протестиращи. Рашков предава доказателствата на новия парламент . 16| 4438 |15.06.2021 Влади Горанов закупил офиси за над 750 000 лв. без кредит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads