Реклама / Ads
12| 15264 |10.04.2020 НОВИНИ

Владимир Каролев поиска право на отговор за информация на прокуратурата

.
Владимир Каролев
Финансовит експерт Владимир Каролев поиска право на отговор във вързка с публикация на Фрог нюз, която се позовава изцяло на официално съобщение на прокуратурата и на сайта desebg.com. Ето какво пише Каролев:
 

По повод

Прокуратурата: Каролев грубо е пренебрегнал установените правила

 

Похвално е че сте публикували на 25 март коментар по повод прес-съобщение на СРП за мен . Да, знам, качили сте трафика към сайта си :)

Но в това прес-съобщение на СРП има редица неистини, както следва:


1. Не съм нито категорично, нито некатегорично отказал да се явя пред органите на реда. Когато ми се обади по телефона човек, представящ се че е от СДВР, аз ясно казах къде съм и че ако трябва да ме разпитат от МВР може да ме разпитат в Разлог.

 

2. Не съм никога поставян под задължителна карантина след дву-дневната ми командировка до Лондон, където бях командирован за 2 дни от Булсатком ЕАД на среща в Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (кредитор на и акционер в Булсатком ЕАД). Няма как и да съм бил под карантина след като заминах на 10 ти март, прибрах се на 11 март, законът за извънредното положение е от 13 март, а Великобритания бе включена на 17 март в списък с държави при завръщането от които следва дву-седмична карантина. Доказателството е, че в представените ми две обвинения от СРП няма такова за нарушаване на карантина. Между другото защо прокурорът от СРП е пратил съобщение до пресата за задържането ми 6 часа преди да ми се връчат обвиненията и защо въобще е изпратил съобщение до пресата за задържането ми, е интересен въпрос...

 

3. Не съм нарушил собственоръчно декларираните обстоятелства, че съм отишъл в комплекс 3 планини, където съм собственик на апартамент и един от миноритарните собственици на хотела. Точно там бях задържан от полицаи от МВР Разлог.

 

4. Хипотезата, че понеже хотелът има действащ управител на хотела моето пътуване не било неотложно, показва незнание и на фактите и на законите. Първо, хотелът е част от комплекс включващ освен него и 12 къщи с общо 144 апартамента. Второ, като съдружник във фирма съ-собственик на хотела и значима част от тези 144 апартаменти, аз по закон съм длъжен да се грижа за активите на фирмата, хотела и комплекса, в това число да помагам на и контролирам управителя.

 

5. Не съм напуснал столицата „грубо пренебрегвайки установените правила за предотвратяване разпространението на новия коронавирус COVID-19". А както обясних в публикацията си във Фейсбук, след проверка на КПП и представяне на надлежно попълнена декларация с вярно съдържание. И няколко души ми благодариха през Фейсбук, че от тази публикация са разбрали, че от сайта на МВР може да си свалят необходимата декларация за преминаване през КПП.

 

Много мило, че ни в клин, ни в ръкав, пишете, че съм бил агент на ДС преди близо 45 години. Само, че нещо пак не сте публикували истината. Никога не съм признавал, че съм оказвал съдействие на ДС в казармата. А съм казвал, че има картонче писано на машина в което има моите имена, като агент на Военното контраразузнаване на БНА. Няма и унищожаване на мое работно досие, защото такова работно досие не е имало. Нито има и дума за мен в дела на щатни и нещатни служители на ДС.

 

Моля да публикувате горното като право на отговор. Предварително благодаря

 

Владо Каролев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5122 |10.04.2020 Каролев: Чукането с яйца и обикалянето на църквата не прави човек християнин . 11| 5214 |06.04.2020 Лозан Панов поиска ВСС да публикува одитния доклад за случайното разпределение на делата . 25| 9069 |04.04.2020 Д-р Владимир Сотиров: Лидерите олекват, когато говорят едно, а правят друго . 9| 6227 |03.04.2020 Каролев: Сбъркани сметки - в Банско бяха 4-ма болни, в парламента 3-ма, а карантина няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads