Реклама / Ads
14| 4945 |09.04.2023 НОВИНИ

Владимир Левчев: ”Възраждане” е пропутинска партия, която иска излизане от ЕС и НАТО

.
Източник: БНР
”Резултатите на ”Възраждане” застрашително растат, вече имат 37 места в Народното събрание. Те са откровена пропутинска партия, която иска излизане от ЕС и НАТО, което нито една от другите партии не иска. Другата възможност, ако не тази - отиването на избори наесен, е в 49-ото НС хартиената коалиция, а можем да я наречем и коалиция ”Магнитски”, да състави кабинет, това няма да е добър вариант за България”.
 

Това каза пред БНР писателят и преподавател Владимир Левчев, един от интелектуалците, подписал апела за съставяне на мнозинство в 49-ото Народно събрание, което да излъчи правителство.

 

"Коалиционно правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ не може да има. Но някаква формула за програмен кабинет с много ясно разчертани приоритети и къс хоризонт, вероятно, за да се свършат някои важни неща, е наложително. ... Като говорене и като позициониране тези две политически формации нямат големи различия. Различията са в корупционния модел на ГЕРБ и Бойко Борисов, който се създава от много години". 

 

Левчев подчерта, че това е втора патова ситуация, след 48-ия парламент, и при евентуални нови избори може да се стигне до много по-лоша ситуация:

 

Петко Георгиев, журналист и анализатор обясни, че 75% от гражданите искат да има редовно правителство, което да гарантира, че България няма да изпадне от евро-атлантическата общност, в която е:


"25% от тези 75 са фенове на ГЕРБ, останалите 50% са разпределени в различни партии. Трябва да се намери такава формулировка, в която двете групи да намерят формула, в която да не бъде възпроизведен налаганият от години от ГЕРБ модел. 

 

Да не се използва евро-атлантизмът като смокиново листо на корупцията. ... ГЕРБ печелят изборите, нека да направят правителство. С първия мандат могат да направят дори правителство на малцинството, може да има достатъчно подкрепа от т.нар. хартиена коалиция, а по евро-атлантическите теми ще имат подкрепата на ПП-ДБ. Това е единият вариант.

 

Другият е съставянето на някакъв тип кабинет, за който трябва да има гаранции, че няма да е някакво прокси на ГЕРБ, което ще управлява с подкрепа от други политически партии. ... Ако се намери формула, по която да бъде гарантиран въжделеният интегритет в управлението и да бъде проведена най-сетне тази съдебна реформа, която ГЕРБ спира от 15 години насам, тогава ще е намерен ключът към въпроса". 

 

Той подчерта, че влизането на България в Шенген ще стане през ВСС и промяна в прокуратурата.

 

Журналистът изтъкна, че в момента нова "желязна завеса" разделя континента:


"Започва от Баренцово море, по границата на балтийските държави и Полша, през Украйна, до Грузия. Има едни кресливи, пуснати нарочно, финансирани отвън антибългарски националисти, които искат да ни вкарат от обратната страна на тази "желязна завеса". 

 

Не говорим за геополитически избор, не говорим за ценности, а говорим за това, че агенти на чужда държава искат да ни наврат от обратната страна на "желязната завеса", където живяхме по времето на комунизма. Нещата стоят значително по-радикално, отколкото са описани в подписката (апел на интелектуалците - б.р.). 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4875 |04.04.2023 Кошлуков побесня след скандала с Флора: Всяко интервю с ”Възраждане” бих започвал с: ”Не ви ли е срам?” . 14| 4091 |30.03.2023 ”Дейли мейл”: Чистка в гвардията на Владимир Путин? . 4| 3433 |29.03.2023 Адв. Владимиров: Корабният дневник показва къде и кога е уловена рибата. Случаят с рибарите трябва да приключи бързо . 5| 2879 |23.03.2023 Владимир Перев: Очертава се заличаването и на българския клуб в Охрид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads