Реклама / Ads

1| 5234 |27.04.2007 НОВИНИ

Властимащите заграбили 516 паркоместа в центъра на София, за които не плащат

.
516 паркоместа в идеалния център на София са заграбили министерствата, Народното събрание, Висшият съдебен съвет, Върховният административен съд и държавни агенции, без да дават стотинка за това на Столична община.
Това съобщи агенция „Фокус”, позовавайки се на предоставена й справка на общинското дружество “Паркинги и гаражи”.
Така например ул. “Славянска” и ул. “Бенковски” в София, където е Министерството на финансите, са синя зона и на тях паркирането се осъществява надлъжно. Автомобилите на служителите в министерството обаче паркират безплатно и напречно, като по този начин се осигуряват повече места. Обсебен е целия тротоар на ул. “Бенковски”, като колите са долепени до самата фасада на сградата. Министерството на икономиката и енергетиката на ул. “Славянска” си е осигурило 23 безплатни паркоместа, а Агенцията за финансово разузнаване на ул. “Раковски” – 5 паркоместа.
Министерски съвет и министерствата, помещаващи се на същото място пък са си присвоили 68 паркоместа. Редовен аргумент на институциите е, че пространството, на което паркират е зона за сигурност, но при това положение, служителите им не би трябвало да спират колите си там. Такъв е случаят с Висшия съдебен съвет, който е присвоил 15 паркоместа на ул. “Съборна”, Върховния административен съд, който е заграбил 17 паркоместа от участъка “синя зона” на бул. “Александър Стамболийски”, между улиците “Лом” и “Лавеле” и Народното събрание , което си е осигурило 15 безплатни паркоместа на пл. “Александър Невски”. Това обаче не са единствените места за паркиране, за които Народното събрание не плаща. Парламентът не дава пари и за 180-те места пред сградата, както и за 85 места на пл. “Батенберг”.
Министерството на отбраната пък разполага с 15 паркоместа, заградени с бетонни кашпи и пространството е оформено като малък удобен паркинг на ул. “Дякон Игнатий” до Градската градина. Единствено Министерството на околната среда и водите след дълга война с “Паркинги и гаражи” е започнало да плаща 3 броя “служебен абонамент” на бул. “Мария Луиза”. “Обсебените” места за паркиране там обаче са 20.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 181 |20.05.2022 WSJ: САЩ може да отменят санкциите за Беларус в замяна на транзит на зърно от Украйна . 0| 82 |20.05.2022 Politico: Неизказаните цели на Ердоган . 0| 226 |20.05.2022 = . 0| 507 |20.05.2022 Константинова за „Български пощи”: Докладът от АДФИ трябва да е готов в началото на юни
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ