Реклама / Ads
5| 3749 |25.01.2022 НОВИНИ

Властта за журналистите: Мисирка срещу „глупав кучи син”. Как Байдън реагира на неудобен въпрос

.
Джо Байдън Източник: БГНЕС
„Мислите ли, че инфлацията е политическа отговорност?“ е „неудобният” въпрос, който „предизвика” американския президент Джо Байдън да нарече кореспондента на Fox News Питър Дуси “глупав кучи син”. Ситуацията се разиграва по време среща на държавния глава с неговите икономически съветници в Белия дом в понеделник.
 

Частта с вулгарната обида на Байдън не може да бъде открита във видео канала на Белия дом.

 

Преди началото на срещата и словесната атака към Дуси, Байдън негодува и относно въпросите, свързани с напрежението между Русия и Украйна. Те “трябвало” да за намаляването на цените в страната - тема, която ще бъде обсъдена на предстоящата среща. Разбира се, след реакцията на американския президент, започва традиционното извеждане на медиите от залата.

 

Въпросът на Дуси за инфлацията е провокиран от анкета на Fox News, публикувана в неделя, която установява, че 85% от американците се тревожат за инфлацията, която достигна 40-годишен връх от 7% през декември 2021 г. 

 

Питър Дуси е известен журналист от Fox News, - канал, популярен сред консерваторите, като той често задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки „неудобни” въпроси.


„Не е нищо лично, приятелю“ -  Дуси по-късно заяви пред Fox, че самият Байдън лично му се е обадил, за да му се извини. Журналистът разказа и че ще продължи с „неочакваните въпроси” към президента, а самият той е реагирал “позитивно” на коментара.


Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента.


Но това не е и първият път, в който Джо Байдън реагира така остро. Подобна ситуация се случи миналия четвъртък, когато кореспондентът на Fox News Жаки Хайнрих зададе въпрос на Байдън относно възможността Русия да нахлуе в Украйна. „Защо чакате Путин да направи първия ход, сър?“ — попита Хайнрих. Съобщава се, че Байдън е отговорил тихо: „Какъв глупав въпрос“. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2982 |20.01.2022 Политологът Анастас Стефанов: На властта предстои ”опъване на шефовете” при приемане на бюджета . 24| 22761 |15.01.2022 Проф. Иво Христов: В такива коалиции един-двама консумират властта, другите са масовка . 10| 3876 |14.01.2022 COVID-19 у нас: Един от шестте клъстъри - на крачка от локдаун според новия план на властта . 24| 7076 |14.01.2022 Йордан Цонев с новина: Прокопиев и властта готвят Дянков за шеф на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads