Реклама / Ads
7| 3490 |21.07.2021 НОВИНИ

С влизането в ролята на опозиция ГЕРБ едва ли ще има проблем, но това да стане „съвестно и отговорно“ е друга работа

.
Томислав Дончев Източник: стопкадър, bTV
В 46-тото Народно събрание депутатите от ГЕРБ трябвало да се нагърбят с ролята си на опозиция. И то не как да е, а „съвестно и отговорно“. Това стана ясно от думите на Томислав Дончев, който бе гост в предаването „Лице в лице“ по bTV. Както знаем с влизането в разни роли, предвид че имат в състава си и виден театрал в лицето на Тома Биков, от ГЕРБ няма да се затруднят, но виж със съвестта и отговорността е друга работа. През годините се дънят точно в тая част.
 

„Няма качествено управление без качествена опозиция“, опря се на стари максими Дончев.

 

Той отговори уклончиво за това дали ГЕРБ ще подкрепят това правителство. „Съдейки от това, което видях днес в пленарна зала, особено гласуването на председателя на Народното събрание, вече има формирано парламентарно мнозинство. Това е групата на ИТН, ДБ, ИБГНИ и ДПС. В допълнение е възможна подкрепа и от БСП. В този смисъл в този парламент вероятно ще има една опозиционна сила, която ще сме ние. Съвестно и отговорно трябва да се нагърбим да изпълняваме ролята на опозиция“, заобяснява той.

 

 „По-скоро изглежда, че ще има правителство и това е добра новина. България трябва да има редовно правителство с колкото може по-дълъг хоризонт, който да се занимава с предизвикателствата и проблемите“, продължи Дончев.

 

От ГЕРБ не оспорвали резултата от изборите – не им отивало, но били недоверчиви към машините.

 

„Не сме оспорвали резултата от изборите, защото сме втора политическа сила и няма да ни отива. Има много въпроси, на които все още няма отговор. Не твърдя, че това 100% е променило резултата, но когато има въпроси, свързани с техническата част, но няма отговори, е притеснително. Ние искаме гаранции, че няма изкривяване на вота“, коментира депутатът.

 

По отношение на ревизирания План за възстановяване, Томислав Дончев бил скептичен, че в парламента ще се постигне съгласие.

 

„Искам да дам един урок на всички политици, които коментираха плана, без да са го чели. Поздравления, че екипът е избрал да надгражда, а не да прави нов. Има неща, които са добри. Категорично съм против средствата за бизнеса да са кредити. Това не е добра стъпка“, смята Дончев.

 

По думите му няма сектор, който не се нуждае от реформа. „Светът се променя. В някои сектори трябва да се правят реформи веднъж или два пъти в годината“, посочи той.

 

Във връзка с информацията за злоупотреби на кабинета на ГЕРБ, Дончев коментира, че това били просто твърдения, като не пропусна да нападне служебното правителство: „Служебното правителство беше агресивен участник в изборния процес, с цел да ерозират подкрепата за ГЕРБ. Едно е политически коментар, друго е политическо внушение и трето е респектирането на наши членове“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5280 |21.07.2021 Десислава Атанасова: Нашият основен опонент в опозиция ще бъдат хаосът, безидейността и безотговорността към държавата . 8| 3172 |20.05.2021 Ивайло Мирчев: МВР да провери дали в последните месеци е подслушвана опозицията . 14| 3943 |09.05.2021 Христо Иванов: Борисов обрича ГЕРБ на ролята на мафиотско семейство . 13| 4324 |07.05.2021 Иво Мирчев: Гешев доказва ролята си на милиционерската калинка на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads