Реклама / Ads
0| 2981 |26.08.2022 НОВИНИ

ДБ и ПП влизат в „приятелска, но реална конкуренция за гласове“

.
Асен Василев, Христо Иванов, Кирил Петков Източник: БГНЕС
Повечето нови партии в България къде от неопитност, къде от увлечение и прекалено самочувствие, вземат това решение – да не се коалират, вярват, че са единствени, уникални и неповторими. Явно това е и случаят с ПП. Ние уважаваме тяхното решение и влизаме в приятелска конкуренция. Но колкото и да е приятелска, това е съвсем реална конкуренция за гласовете на българските граждани.
 

Коментарът е на евродепутата от ЕНП Радан Кънев (ДСБ) пред Националното радио.

 

Според него от ПП сме чули „малко по-популистки послания“ относно „Газпром“.

 

„Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната криза е скъп, но руският, за разлика от другите, освен скъп, е и много несигурен“, убеден е той.

 

Кънев е „възмутен и потресен колко много официални лица, като се започне от служебното правителство и се стигне до уж прозападните партии ГЕРБ и ДПС без колебание излизат пред медиите и повтарят лъжите на руската пропаганда, повтарят гледната точка на „Газпром“, повтарят лъжата, че „Газпром“ може да ни осъди, след като едностранно наруши договора си“.

 

„Арбитраж ще има и не може българско официално лице да вещае, че ще загубим този арбитраж“, изтъкна Радан Кънев. По думите му трябва да си върнем милиарди загуби, които руската компания ни е причинила.

 

„Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да сложи край на войната, е добра мярка, в това число и забраната да се издават визи за руски граждани“, смята евродепутатът.

 

„Пътуването в европейска държава не е човешко право. То е право на гражданите на ЕС. За никоя друга държава това не е гарантирано. Това е една привилегия, която може да бъде дадена, може да бъде отнета“.

 

Кънев изрази мнение, че в случая „Алексей Алчин“ българският съд е проявил „необходимата юридическа и хуманна дълбочина“ и е взел „вярното решение“, което е спасило „един човешки живот и престижа на България в Европа“.

 

„Случаят завърши добре, но той показа, че имаме прецедент, имаме риск. България не е единствената европейска държава, в която правосъдието често е под въпрос и в която влиянието на руските служби е съществено“, добави Радан Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2868 |20.08.2022 Путин и Макрон се договориха: Експерти на МААЕ влизат в АЕЦ Запорожие . 0| 4113 |06.08.2022 АЕЦ “Запорожие” е сериозно повредена. Опасността от авария е реална . 0| 2955 |01.08.2022 Експерт: Има реална възможност да останем без газ в четвъртото тримесечие на годината . 0| 3120 |01.08.2022 Влизат в сила нови мерки срещу ковид във Варна, Шумен и Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads