Вторник, 17 Октомври 2017, 12:52
Frognews
0| 5465 |28.06.2016

Военен полицай става съветник на Плевнелиев по военната сигурност

.
Данчо Дяков
Генерал-майор Пламен Атанасов и генерал-майор Любчо Тодоров стават генерал-лейтенанти, капитан І ранг Никола Каранов - комодор. ВМБ се трансформира във Флотилия бойни и спомагателни кораби с командир комодор Мален Чубенков. Бивщият директор на Военна полиция бригаден генерал Данчо Дяков става съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде укази за удостояване със звание „генерал-лейтенант” на заместник-началника на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров. Предлага се удостояването с висшите офицерски звания да стане съответно от 30 октомври и от 30 юни т. г.

За назначаване на длъжността заместник-командир на ВМС и удостояване със звание комодор е предложен началникът на щаба на ВМС капитан І ранг Никола Каранов.

Поради трансформацията от 1 юли на Военноморската база (ВМБ) във Флотилия бойни и спомагателни кораби е предложено освобождаването на комодор Мален Чубенков като командир на ВМБ и назначаването му за командир на Флотилията.

Помощник-началникът на щаба J9 – Цивилно-военни взаимоотношения и партньорство, в Съюзното командване на силите на НАТО в Брунсум бригаден генерал Данчо Дяков ще бъде освободен, считано от 2 август, от длъжността поради изтичане на мандата му и се предлага да поеме поста на съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.

Полковник Митко Григоров, досегашен заместник директор на дирекция „Логистика” в МО, е предложен да оглави дирекцията.

Министерският съвет одобри и предложение до Президента за промяна в Указ 85/2012, с който са утвърдени изискващите висши офицерски звания длъжности във въоръжените сили на Република България и Националната служба за охрана. Промяната се отнася до трансформиране на длъжността командир на ВМБ в командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби (запазва се изискваното военно звание „комодор” за нея) и отмяна на длъжността директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност” в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел – длъжност, която не е ротационна за България, а е от типа „доброволен национален принос”. Това означава, че след изтичане на мандата на съответното лице на нея, длъжността се предлага на всички страни-членки на НАТО, като подборът се извършва от приемащата организация, пище още Otbrana.com=

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Китай поиска 5% от най-голямата петролна компания в света- ”Сауди Арамко” 0| 374 |17.10.2017 . Повече хора ще могат да бъдат разследвани за корупция 0| 766 |17.10.2017 . АЕЖ: Политическият натиск замени икономическия при контролирането на медиите 0| 796 |17.10.2017 . Кубрат Пулев се възстановява поне три месеца 0| 940 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах