Реклама / Ads
0| 4919 |08.08.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 166: Настъплението в Херсон буксува, украинската армия удари моста над Днепър с HIMARS

.
Украинската армия поддържа широк фронт. Украинските въоръжени сили са нанесли нови успешни удари по Антонивския мост над река Днепър, разположен в покрайнините на Херсон с американската ракетна система HIMARS. Русия продължава да обстрелва мирни градове. Руските окупационни сили обстреляха частния сектор в центъра на Славянск , Донецка област.
 

Кметът на Харков Игор Терехов е съобщил за ракетни руски удари в Харков. Той пише за това в канала си в Telegram. "Засега със сигурност се знае за обстрела на Киевския район. Предварителната информация е за попадение в инфраструктурно съоръжение. Имаше поне седем експлозии", пише той в Telegram.

 

Във Виница има три експлозии - първо две, а по-късно, след сигнала за въздушна атака, още една. Кореспондентите на Суспільний съобщават още, че в района са се чували и звуци от експлозии.


Руснаците обстрелват района на Криви рог с "Урагани" и цевна артилерия. Удариха две селища – Апостоловска и Зеленодолска. Няма наранявания и щети.


Изюмски, Харковски, Богодуховски и Чугуевски райони са обстрелвани в целия регион. Има попадения на открити площи, стопански и стопански постройки. Преди това нямаше пострадали.


Според британското разузнаване по време на пълномащабната война в Украйна най-малко 6 руски командири са били уволнени и 10 руски генерали са загинали .


От началото на войната руските ракети не са падали само върху една украинска област - Черновецка. Най-много пострада Донецка област, обстрелвана е над 3000 пъти, Луганск - 4000 пъти, Николаев - 700 пъти.


Както съобщиха ВВС, Украйна на първо място се нуждае от многоцелеви изтребители, които в тандем с далекобойна артилерия, доставена от международни партньори, ще помогнат за деокупацията на завзетите от Русия територии.


От началото на пълномащабната война служителите на реда са разкрили около 100 подривни и разузнавателни групи в Украйна и са задържали повече от 1600 души, за които се предполага, че участват в подривна дейност. Понякога украинските граждани предават информация на врага за суми до 10 000 гривни.


Нашествениците се опитаха да настъпят в района на Херсон, но бяха принудени да се оттеглят - съобщи Генералният щаб на Украйна. Руските войски направиха няколко неуспешни опита за настъпление, включително край Благодатное в Херсонска област, боевете по някои направления продължават.


„В посока Южен Буж противникът съсредоточава основните си усилия върху възпрепятстването на настъплението на украинските войски. Поддържа висока интензивност на разузнаването на БПЛА. Провежда обстрел от оръдия, реактивна артилерия и танкове по цялата линия на гр. Той нанесе въздушни удари в районите на селата Андреевка, Белогорка, Новониколаевка, Александровка, Мирно, Голямо Артаково и Таврида.


В Краматорско направление противникът е стрелял с танкове, оръдия и реактивна артилерия в районите на населените места Краматорск, Сиверск, Верхнекаменское, Григоровка, Райгородок, Звъновка. Нанесе въздушен удар близо до Спирни.


Чрез щурмови действия врагът се опита да подобри тактическата ситуация край Верхнекаменское, но не успя, отстъпи.


В Бахмутско направление са регистрирани обстрели на военна и гражданска инфраструктура в районите на населените места Бахмут, Соледар, Константиновка, Яковлевка, Покровское, Вершина, Кодема и Бахмутское. Противникът използва авиация край Бахмут, Соледар и Зайцево.


С помощта на разузнавателната група противникът се опита да определи отбранителната система на украинските войски край Белогоровка. Групата е установена и обезвредена.


Противникът проведе настъпателни и щурмови операции в районите на селата Бахмут, Зайцево, Яковлевка и Вершина, но не успя, отстъпи. Продължават боевете край Кодема.


В посока Авдеевка нашествениците обстрелваха с артилерия и танкове районите на населените места Авдеевка, Пески, Шевченко, Нетайлово, Невелское, Красногоровка и Ню Йорк. Въздушни удари са регистрирани близо до Авдиевка, Марьинка, Каменка и Владимировка.


Руските нашественици се опитаха да пробият отбраната на украинските войски в направленията на населените места Красногоровка, Авдеевка, Пески и Маринка. Борбата продължава.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3116 |05.08.2022 Йотова: Колкото по-бързо спре войната на Нинова, толкова по-добре . 0| 4208 |05.08.2022 Войната в Украйна, ден 163: Продължават обстрелите на Харков и Николаев, подготвя се операцията за Херсон . 0| 3131 |04.08.2022 Шефът на НАТО Столтенберг: По лошо от войната в Украйна е война Русия-НАТО . 0| 6784 |03.08.2022 Минираният път за възстановяване на Украйна, фалшиви организации за помощи, розовите очила на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads