Реклама / Ads
4| 2407 |20.06.2024 НОВИНИ

Втори опит: "Полковник" Марков днес е навреме, закле се като депутат

.
Николай Марков
Николай Марков от "Величие" положи клетва като депутат от 50-ото Народно събрание. През вчерашния ден той не успя да се закълне, защото закъсня за началото на работния си ден.
 

Вчера избраният да законотвори лидер на партия "Величие" бе изведен от залата от квестори. Причината - закъсня за клетвата.





"Излязох от залата, защото не съм положил клетва, сега ще видя какво ще направя", заяви Марков пред журналисти в кулоарите на парламента той.

 

Депутатът от "Величие" Дарин Георгиев обяви, че с лидера на партията Николай Марков бил воден разговор за подкрепа на кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента. В кулоарите на НС самият Марков обяви, че ще разкаже всичко, но по-късно през деня.

 

В кулоарите на Народното събрание Марков коментира твърденията на съпартиеца си Дарин Георгиев, че на Марков е бил оказван натиск да подкрепи Рая Назарян за председател на парламента.

 

"Не мога да кажа имената, които са ми оказвали натиск за подкрепа за кабинет, но бяха няколко политически сили”, обяви Николай Марков. 
 

Според Марков е въпрос на избор дали някои от останалите политически групи ще пуснат компромат срещу него. „Става въпрос за един запис, касаещ Ивелин Михайлов, но ние няма да подкрепяме правителство”, уточни Марков.

 

Новоизбраният председателят на Народното събрание Рая Назарян прочете решение, касаещо ръководството на партия „Величие“, според което председател на ПГ на „Величие“ е Николай Марков, а зам.-председатели са Дарин Георгиев и Георги Куков.







При откриването на 50-ия парламент вчера Николай Марков от "Величие" напусна пленарната зала, без да положи клетва. Той закъсня с 20 минути и пропусна да се закълне с всички останали народни представители.

 
Марков обясни, че е закъснял поради лични причини. Квесторите са го помолили да излезе от залата.

 

Попитан какво искат да постигнат за българския народ като политическа формация, Николай Марков каза, че искат две неща – да въведат дневния ред на гражданите в парламента, защото според него той отсъства от там. В същото време, избраният за депутат закъсня за клетвата си като избраник да участва в създаването на законите ни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2282 |20.06.2024 Ген. Атанасов: Правителството на Главчев овладя изцяло тайните служби . 3| 2330 |20.06.2024 Виетнам посрещна Путин с азиатска пищност, но далеч от мащабите на севернокорейското гостоприемство . 0| 2261 |20.06.2024 Заради жегата: Раздават вода, мият улици и напояват повече градинките в София . 0| 2267 |20.06.2024 Мбапе поднови тренировки, не е ясно дали ще играе срещу Нидерландия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads