Реклама / Ads
0| 5194 |20.07.2016 НОВИНИ

Взривиха известен журналист пред ”Макдоналдс” в Киев

.
Павел Шеремет
Известният руски журналист и телевизионен водещ Павел Шеремет бе взривен в кола в столицата на Украйна Киев. Колата е била взривена в движение, на улично кръстовище, съобщават негови колеги от в-к „Украинска правда”. Полицията е потвърдила смъртта на журналиста.
 
Автомобилът се е движил в посока на ресторант „Макдоналдс”, на ъгъла на централните улици „Богдан Хмелницки” и „Иван Франко”. По случайност наблизо не е имало хора, иначе е можело да пострадат и те.

 

Експлозията е станала в 7,45 местно време.

Колата е била на шефката на „Украинска правда” Алена Притул. Тя обаче не е била в автомобила. Тепърва ще се изяснява дали цел на атентата е била тя или Шеремет.

 

Засега е известно, че журналистът е отивал на работа в радио „Вести”, където е имал собствено предаване.

На мястото на произшествието веднага е пристигнала Хатия Деканоидзе, шеф на Националната полиция. Тя заяви, че за нея това разследване е въпрос на чест и ще направи всичко възможно да разкрие престъпниците и да ги изправи пред съда.

В колата е имало взривно устройство. Според депутата Алексей Гончаренко, бомбата е била поставена под предната седалка на шофьора и е задействана дистанционно.

 

Генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко пък написа във Фейсбук, че това е планирано убийство и ще бъде разследвано като такова.

Президентът на Украйна Пьотр Порошенко нарече случилото се „шок” и „голяма трагедия”. Той изрази съболезнования на близките на Шеремет и на всички негови колеги и приятели и даде дума да бъдат разкрити извършителите.

 

45-годишният Павел Шеремет е много известен журналист, водещ и публицист. Бил е шеф на отдела за Специални телевизионни проекти в телевизия ОРТ. Завършил е банково дело, но истинска реализация постигнал в телевизията. Бил е водещ в програмата „Время”, а след това шеф на аналитичните предавания. Работил е в различни медии и телевизионни канали на Беларус, Русия и Украйна. Автор е на документалните филми „Дивашки лов”, „Чеченски дневник”, „1991 – последната година на империята”, „Последната височина на генерал Лебед”, „Присъдата на Саддам", "Война без победители” и др.

Петнайсет журналисти от различни националности са загинали в Украйна през последните две години, сочи мрачната статистика. Наказани извършители засега няма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4284 |05.07.2016 Асоциацията на европейските журналисти поиска оставката на Вежди Рашидов . 0| 4613 |04.07.2016 Обявиха за издриване журналист, съден от девствената поетеса . 0| 4585 |30.06.2016 Мехмед Юмер, журналист: ДАЕШ удари летище Ататюрк . 0| 4038 |22.06.2016 Евакуираха журналисти в Лил заради фалшива бомбена заплаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads