Реклама / Ads
5| 6803 |06.06.2010 НОВИНИ

Задържаха двама за побоя в трмвая

.
Двама души са задържани заради инцидента тази сутрин, при който група маскирани пребиха четирима души в трамвай номер 20 в столицата.
 
Задържаните са на 22 и 27 години, единият е задържан в района на Първо РПУ, а другият – в района на Девето РПУ в столицата. Единият от арестуваните е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство.

Четирима пострадаха от щурма, движението от "Гео Милев" до гара "Искър" бе спряно за половин час
Младежи с качулки са се качили в трамвай, пътуващ по маршрута на линия номер 20, на предпоследната спирка преди гара "Искър" и пребили трима от пътуващите в него, съобщи bTV.

Движението на мотрисите в участъка от станция "Гео Милев" до гара "Искър" е било спряно за 35 минути и предстои да се възстанови.

Нападателите са били 15 души, част от тях с качулки. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 малко след 10.00 ч. тази сутрин.

От МВР потвърдиха за инцидента, като посочиха, че единият от пострадалите е в по-тежко състояние. Ватманът на мотрисата не е ранен. След нападението маскираните са се разбягали. Според свидетели бандата е била съставена от неонацисти, а пострадалите са отивали на митинга в защита на правата на чужденците в България, организиран днес пред дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Трамвайната мотриса ще бъде изтеглена в депо "Искър", за да продължат процесуалните действия от намиращите се на мястото дознатели и полицаи.

В 11.30 часа в Детската противошокова зала на УМБАЛСМ „Пирогов” е приет 17-годишният Д.П. Той е бил нападнат и бит в трамвай на спирка гара Искър, съобщиха от болницата. Момчето е с фрактура на ляв лакът, лява ключица, и кост на лявата длан, както и рани по главата. Предстои му операция на ръката.
Дежурните травматолози отказват пряка информация за медиите. Бащата на пострадалото момче също отказва медийни изяви.

Мобилизирани са всички сили от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) по сутрешния инцидент с пребитите младежи в столицата. Това каза пред Агенция “Фокус” Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. „В момента лично под ръководството на заместник-директора Терзиев се провеждат оперативно-издирвателните действия, свързани със залавянето на извършителите. Имаме ясна насока, има установени лица, които са част от тези, които са извършили това брутално сбиване. Касае се за анархични движения, леви и крайно десни, и това е сблъсък между тях относно позицията им за Дома за чужденци в Бусманци”, каза Цветан Цветанов.

„Надявам се в рамките на няколко часа колегите от Столична дирекция на вътрешните работи да залавят извършителите на побоя и те да си понесат наказателната отговорност” – коментира Цветан Цветанов.
Четиримата пострадали при сбиването са българи. Едно от установените в групата нападатели лица има криминални регистрации. Въпрос на време е да бъдат заловени. По информацията до момента - групата е била от пет – шест души, каза още министърът на вътрешните работи.

„Искам да бъдем максимално точни с приключването на всички действия, разпознаване на хората, които са участвали в това сбиване. Уверявам ви, че по това, което колегите ми докладваха само преди минути, е въпрос на време да бъдат задържани”, каза Цветан Цветанов.

ОЩЕ ПО ТАЗИ ТЕМА:
Българи на протест в Бусманци, бранят чужденците
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5672 |03.06.2010 Зверски бой с брадви прати двама в кома . 0| 6186 |27.05.2010 В "Чиновниците" задържани двама от НАП, искали 200 000 . 5| 4651 |23.05.2010 Задържаха чиновник изпял темата по литература . 12| 7662 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads