Реклама / Ads
31| 7931 |20.04.2020 НОВИНИ

Задържаха майката на шофьора, обвинен за смъртта на Милен Цветков

.
Десислава Пешева със сина си Кристиан Николов Източник: Facebook
Майката на 22-годишния Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е задържана за 24 часа. Десислава Пешева се е явила днес в СДВР, съобщи БНТ. Възможно е да й бъде повдигнато обвинение за това, че е предоставила автомобила на сина си.
 

Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Кристиан Николов, който причини катастрофата, отнела живота на известния журналист Милен Цветков. 22-годишният младеж, шофирал джипа Ауди Q7, който се вряза в леката кола на журналиста, е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт на друг участник в движението след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Към момента Николов е задържан за 72 часа.

 

Досъдебното производство за катастрофата е взето под специален надзор от Върховната касационна прокуратура. Разследването ще се наблюдава още от Апелативната прокуратура в София.

 

"В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил", съобщават още от прокуратурата.

 

Припомняме, че по-рано днес директорът на СДВР Георги Хаджиев даде подробности за тежката катастрофа в района на мол "Парадайс" в София снощи. Установено е, че автомобилът на Милен Цветков е спрял на червен светофар, след което е ударен от джип Ауди. От силния удар леката кола навлиза близо 20 м в кръстовището. "Има данни, че 22-годишният шофьор на джипа е употребил канабис и амфетамин. С него е пътувало и момиче. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт след употреба на алкохол и упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор", посочи Хаджиев.

 

По негови думи при разследването на катастрофата не е установен спирачен път.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4772 |15.04.2020 Задържаха Волен Сидеров . 27| 6643 |24.03.2020 Задържаха Каролев заради карантината. Той: Ще съдя държавата, данъкоплатците ще платите . 2| 3751 |16.03.2020 Задържаха чужденец в Пловдив, казал, че в училище има 100 заразени . 3| 4586 |29.02.2020 Задържаха адвокат, блудствал с три момченца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads