Реклама / Ads
14| 15564 |26.08.2020 НОВИНИ

Задигнаха флашка с разкрития по ”БарселонаГейт” от журналист от ”Биволъ”

.
Димитър Стоянов, ”Биволъ”
Журналистът от ”Биволъ” Димитър Стоянов е бил ограбен в района на столичния кв. ”Света Троица”. От него са били задигнати портмоне, в което е имало 60 лева, но и флашка с копия от всички материали за новите разкрития по скандала ”БарселонаГейт”.
 

Новината за това идва само няколко часа, след като разследавщият сайт оповести за внезапната сватба на спряганата за любовница на премиера Бойко Борисов манекенка Борислава Йовчева. Според документ тя е сключила брак с хотелиера Йордан Христов.

 

Ето и разказът на Димитър Стоянов за задигнатата флашка:

 

Съвсем наскоро се срещнах с мъж, който идеално покрива понятието „олигарх“. Той е успешен приватизатор, от онези дето Иван Гешев не ги разследва, който печели обществени поръчки и европейски проекти. Човек, който е обект на разследване от чужди власти, заради участието му е много популярна вече криминална афера. Вълнуващо е да се опиташ да интервюираш публична личност на обществено място във връзка със случай от изключително висок обществен интерес, свързан с евентуална политическа корупция и злоупотреба с публични средства на българския и европейския данъкоплатец.

 

Попитах този господин как вървят разследванията срещу него, както и за връзките му с Бойко Борисов, от което той изпадна в ярост. Въпросите и споменаването на името на медията, която представлявам, доведоха до ескалацията на отрицателните му емоции.

 

Както става най-често в такива случаи, господинът започна първо да ме обижда, после се опита да изтръгне телефона от ръцете ми, защото с него документирах първите мигове на познанството ни. Когато не успя да ми отнеме телефона, което според мен си е опит за грабеж, господинът продължи да сипе обиди срещу мен. В следващия момент овладя афекта си, смени рязко тона и започна „приятелски“ да кани мен и колегата ми, който своевременно се беше появил на местопроизшествието, да пием кафе.

 

Когато отказахме и се обърнахме да си ходим, той тръгна след нас и продължи да се разправя и да ни обяснява подробности насред улицата. Когато колегата вдигна GoPro, за да го снима, той хвана конус, намиращ се пред колата му и тръгна към него, но за щастие конусът беше свързан с верига или въже за близка ограда. Слава Богу, след около десетина минути господинът уталожи „поведенческите си особености“ и отново последва уж „приятелски“ разговор, в който той ни убеждаваше колко е готин у почтен, но същевременно с това ни разказа (на мен и на втория свидетел) за участието си в практики, които намирам за откровено корупционни. След края на срещата ни, адвокатите му и той самият, започнаха да ни притискат и заплашват със съдебни дела. Естествено, нищо необичайно.


Все още не сме решили как да процедираме с материалите, с които разполагаме, по този казус. Но може би решението вече не е наше. Вчера, докато върших мои дела в района на кв. Света Троица в София, от раницата ми изчезна кожен портфейл с 60 лева вътре и с една 64 GB флашка, на която се намират копия от всички материали, с които разполагам по случая. Днес трябва да подам сигнал за тази кражба в СДВР, за да се опитат да установят следил ли ме е някой и да бъде открита липсващата флашка и парите ми."




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 21453 |12.06.2020 Нови разкрития по БарселонаГейт: Къщата, свързана с Борисов, се продава (снимки отвътре) . 4| 7127 |28.05.2020 Емануил Йорданов: Не мисля, че може да се разчита на разкрития по-нагоре в наркомрежата . 28| 15027 |01.05.2020 Валя Ахчиева с нови разкрития: Кой иска да контолира информацията от бързите тестове? . 5| 4006 |08.03.2020 Въоръжен грабеж в София. Задигнаха над 70 хиляди от казино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads