Реклама / Ads
4| 2592 |28.07.2024 НОВИНИ

Загиналите вследствие на взривовете край Елин Пелин вече са 4-ма души

.
Източник: БГНЕС
Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата.
 

Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на пожарната и специализирани части на МВР, започнаха оглед на складовете край Елин Пелин, в които в четвъртък привечер възникнаха неконтролируеми експлозии на пиротехнически изделия и последва пожар, предадоха от държавното обвинение.

 

На местопроизшествието са открити две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента, предстои извършването на действия по разпознаването им.





Така жертвите на тежкия инцидент край Елин Пелин вече са четири. Огледът на местопроизшествието ще продължи през целия ден, като се очаква прокуратурата, следствието и МВР да дадат още подробности по-късно днес.

 

По-рано тази сутрин пред журналисти служебният силов министър Калин Стоянов обяви, че е открито тяло на мястото на инцидента.

 

"За съжаление в близост до входа на склада се вижда труп, който днес ще направим всичко възможно да бъде фиксиран, съобразно правилата по наказателния процес и да бъде изнесен този труп. Оттам нататък предстои да се вземе решението дали ще се започнат действия от страна на пожарната", отбеляза още той.





По думите му складовата база е на една от най-сериозните фирми в бранша за пиротехнически изделия.

 

„Работи със стоки от Китай, Индия и Италия. Фирмата се занимава с износ. Има много магазини в страната, които са сериозно заредени. Ще се установи какво е имало по документи и каква е реалността“, коментира Стоянов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2414 |28.07.2024 Надал определи като "варварство" изготвената олимпийска програма за турнира по тенис . 0| 2205 |28.07.2024 Израелските сили нанесоха въздушни удари по обекти на "Хизбула" в Ливан . 13| 2294 |28.07.2024 Северна Корея плаши враговете си с "пълно унищожение" в случай на война . 2| 2202 |28.07.2024 Александър Джартов: Системата BG-ALERT е мощен инструмент и е време кметовете да го припознаят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads