Реклама / Ads
19| 5300 |04.04.2014 НОВИНИ

Заякова: Щом има присъда за Златанов, работата е добре свършена

.
Депутатът от Коалиция за България Екатерина Заякова
Беше издадена присъда на Филип Златанов и с оглед на това считам, че комисията по случая си свърши добре работата.
 

Това заяви депутатът от Коалиция за България Екатерина Заякова пред бТВ.

Тя обясни че присъдата на Филип Златанов се основава на факти за две нарушения на процедурата, записана в Закона за работата на комисията и председателя й:  укрити данни, които е трябвало по закон да бъдат оповестени, за сигнала срещу президента Плевнелиев и прекратяване на производството срещу него и на второ място за възпрепятстване на правото на защита на две от другите лица, срещу които е имало преписки.

Като пример за начина, по който е действала комисията и са били записвани в тефтерчето различни случаи тя даде: "Томислав Дончев;? ИФ!". По думите и това означава, че Томислав Дончев се е обадил за Хубенова, която е била принудена да подаде оставката си като зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Тя добави, че това още означава, че както и в другите случи с отметки "да се удари", "да се оправи", след това е трябвало да се докладва на ИФ, ББ или ЦЦ.

"Резултатите са налице и всичко записано е изпълнено. ГЕРБ няма как да докажат, че това са само внушения", категорична бе тя. Заякова припомни и че един от поръчителите в тефтерчето си е подал оставката. "Някой да знае защо Искра Фидосова си подаде оставката", попита тя. По думите й нарушението на служебните задължения е безспорно.

Депутатът подчерта, че временната анкетна комисия не е била разследващ орган, а е  създадена на база на изнесените факти, за да провери дали е спазван закона в работата на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.
"Безспорно е установено нарушение на служебните задължения и работата на комисията. Установена е една еднолична власт на председателя, който е получавал указания от вън", каза още тя.

Заякова подчерта, че тефтерчето не е едно и от прокуратурата е било изнесено, че са намерени няколко тефтерчета. "Европейската комисия също видя тези явни нарушения  и ги отрази в доклада си", заключи Екатерина Заякова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5729 |03.04.2014 Адвокатът на Филип Златанов: Присъдата е прецедент за мен . 32| 5419 |03.04.2014 Кирил Добрев: Присъдата на Златанов е оценка за управлението на ГЕРБ . 2| 5959 |01.04.2014 Прокуратурата се отказа от ефективната присъда на Филип Златанов . 1| 5559 |07.03.2014 Съдът увеличи присъдата на Заека за убитата Мирослава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads