Реклама / Ads
12| 5211 |13.07.2020 НОВИНИ

Заместничка на Гешев го защитава - контролирали го ВСС и НС

.
Даниела Машева
Прокуратурата не заема страна, тя е неутрална и осъществява своите функции, но се правят опити да бъде въвлечена в заемане на определена страна, но това няма да се случи. Това твърди по БНТ Даниела Машева, която е зам.-главен прокурор.
 

"Главният прокурор не е безконтролен. Той се отчита ежегодно с доклад за дейността на прокуратурата, както пред Висшия съдебен съвет, така и пред Народното събрание. Такъв доклад съвсем наскоро беше приет от Народното събрание. По всяко време, по искане и на народните представители, а и по своя инициатива, може да предостави информация за дейността на прокуратурата", посочи Даниела Машева.

 

"Прокуратурата не репресира президентската институция. Прокуратурата води досъдебни производства и разследвания във връзка с престъпления, извършени от лица. Въпросът, че тези лица са служители в президентската институция, по никакъв начин не би следвало да се третира, че те се ползват с имунитет, само заради това, че те са служители в тази институция", настоя тя.

 

По думите й задържането на Илиян Милушев и Пламен Узунов е по преценка на наблюдаващите прокурори, и защото е извършено претърсване и изземване на доказателства, които са се намирали в сградата на Президентството.

 

"Тази сграда не се ползва с никакъв имунитет. Действията по претърсването и изземването е извършено с предварителна санкция и разрешение на българския съд. Българският съд е счел, че това е законосъобразно и по образуваните досъдебни производство има достатъчно доказателствен материал, за да се извърши това наказателно-процесуално действие", категорична бе Машева.

 

Според нея прокуратурата не действа избирателно и има абсолютно еднакъв подход по отношение на всички лица, които са извършили престъпление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7260 |13.07.2020 Божков: Рано или късно служителите на Прокуратурата ще спрат да се подчиняват на диктатурата на Гешев . 34| 12386 |12.07.2020 Проф. Димитър Луджев: Доган нагло демонстрира, че държавата му е бащиния. Гешев е прокурор-гангстер . 39| 9891 |12.07.2020 Радан Кънев: Волно или неволно, Гешев успя да свали Борисов от власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads