Реклама / Ads
3| 3715 |04.12.2018 НОВИНИ

Заместничката на Иванчева: Зле сме психически, не ни достига кислород

.
Биляна Петрова и Десислава Иванчева
Петко Дюлгеров - обвинен за посредничеството при подкупа на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заявява, че ”работи за 15 процента от сумата”. Това се чува от записаните със СРС-та разговори, които бяха изслушани днес в съдебна зала, предаде БТА.
 

Като уточнява, че може да поиска и 20 процента, Дюлгеров казва, че размерът на комисионната зависи от сложността на задачата.

 

В записаните разговори Дюлгеров и строителният предприемач говорят само за забавена преписка. Интересен е фактът, че Дюлгеров никъде не назовава името на Иванчева, а ползва местоимения.

 

Ваклин настоява за среща с Иванчева, но от разговора става ясно, че това не може да се случи.

 

Вече сме зле психически и моля заседанието да не е целодневно. Това каза Бляна Петрова в началото на днешното заседание на делото срещу нея и отстранения кмет на район Младост Десислава Иванчва. Те и Петко Дюлгеров са подсъдими за подкуп.

 

Петрова каза пред съда, че „вече сме три задържани в килията и въздухът не достига. Кислородът не достига буквално”, посочи Петрова.

 

„Мисля, че за съвсем кратък период са били две, през останалото време са три, а и всички имаха възможност да видят в медиите снимките от килията както представлява, какъв е прозорецът, който очевидно няма как да се отвори, т.е. нямаме нормален достъп на свеж въздух, доколкото софийският въздух може да бъде наречен така“, обясни пред медиите адвокатът на Петрова – Емануил Йорданов.

 

Той подчерта, че това, което на него му прави много силно впечатление е, че поредица от длъжностни лица, начело с министъра на правосъдието се оплакват от пренаселеност на следствените арести. „За мен тази пренаселеност е следствие от безобразната практика прокуратурата да иска най-тежките мерки за неотклонение, независимо от това дали разполага с доказателства или не и съдът да се съгласява в 98% от случаите с това“, посочи защитникът. Той заяви, че в конкретното дело липсва какъвто и да е смисъл Иванчева и Петрова да бъдат държани повече в арест.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5294 |03.12.2018 Бившата съкилийничка на Иванчева: От мръсотията в килията тя получи циреи, ужасно е! . 6| 3795 |02.11.2018 Иванчева и заместничката й остават в ареста . 2| 4613 |21.08.2018 Съдът не пусна от ареста и заместничката на Иванчева . 2| 5251 |07.06.2018 Иванчева глобена с 200 лв., заместничката й е уволнена в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads