Реклама / Ads
10| 4845 |24.01.2024 НОВИНИ

ПП и ДБ започват разговори за общо явяване на евроизборите /видео/

.
Започваме разговори за общо явяване на европейските избори с "Демократична България" (ДБ) с идеята цялата демократична общност да е заедно и водена от Никола Минчев да има един силен глас в Европейския парламент (ЕП). Това обясни пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на"Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.
 

Той потвърди, че Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" е решил да номинира Никола Минчев за водач на листата за европейските избори, както малко по-рано информира и пресцентърът на формацията.





На свой ред Минчев благодари за оказаното доверие и заяви, че приема номинацията с голяма отговорност, тъй като си дава сметка, както и колегите му, за важността на тези избори.

 

"Това са първи европейски избори за ПП и затова нашата цел е да имаме сериозно и качествено представителство в ЕП", подчерта той. Никола Минчев потвърди потвърди думите на Кирил Петков, че е въпрос на разговори явяването заедно с ДБ.

 

"Нашата силна увереност е, че трябва да бъдем единни отново и да не разделяме гласоподавателите, които са ни подкрепили вече, както на парламентарните, така и на местните избори", обясни Минчев. "Това, че оттук нататък в ЕП може да сме в различни европейски семейства, изобщо не засяга съвместното явяване сега", изтъкна още той. Според него е позитивен фактът, че могат отрано да стартират кампанията за евровота, за да достигнат до всички избиратели.





"Ние вярваме, че водач на листата за европейските избори трябва да бъде човекът, който най-добре ще представлява България в Европа. Никола беше успешен председател на Народното събрание и сме убедени, че от тази позиция и опит той няма да бъде просто един от 700 евродепутати, а ще е силен български глас в европейската политика“, заяви  съпредседателят на ПП Асен Василев

 

Приоритетите, за които Минчев и колегите му ще работят, са фокусирани около европейски доходи за европейска България, силна икономика в чиста природа, върховенството на правото , както и продължаващите усилия в България за борба с корупцията да бъдат отчетени на европейско ниво. Защитена България със силна армия в рамките на ЕС, също ще бъде сред акцентите на бъдещите евродепутати на ПП, стана известно от думите на Никола Минчев.

 

"Европа не може да бъде световен доставчик на социални услуги за сметка на сигурността и благоденствието на своите собствени граждани. Напротив, ние трябва да се стремим да привлечем само хора, които са готови да се интегрират в европейското общество и да допринасят за общото благо", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5453 |24.01.2024 Общинар с прокремълски позиции провали идеята руското консулство във Варна да стане библиотека . 2| 4884 |24.01.2024 Грипът настъпва, върнаха маските в болниците . 1| 4834 |24.01.2024 Елена Йончева: България може да поиска помощ от ЕС за освобождаването на българите в Йемен . 9| 9739 |24.01.2024 "Слава на Украйна!". Как в Русия и в окупираните територии преследват за този лозунг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads