Реклама / Ads
3| 3875 |08.03.2020 НОВИНИ

По заповед на Ананиев - болниците в Плевен и Габрово под карантина

.
Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се обявява карантинен режим за болниците в Плевен и Габрово. Става дума за двете лечебни заведения, в които са настанени четиримата пациенти, диагностицирани с коронавирус.
 

Въвежда се карантинен режим на работа в УМБАЛ „Д-р Георги Странски", Плевен и МБАЛ „Д-р Тота Венкова", Габрово. Това включва ограничаване достъпа на външни лица до сградите на лечебните заведения, преустановяване на детските и женските консултации, на приема и плановите операции, както и на свижданията, съобщиха в прессъобщение до медиите от здравното ведомство.

 

Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са хоспитализирани и изолирани пациентите с потвърдени проби за COVID-19. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен дезинфекционен режим.

 

Лечебните заведения следва стриктно да спазват както мерките за превенция и контрол на инфекциите, съгласно Наредба № 3 от 2013 г. за утвърждаването на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболничните инфекции, така и насоките на Световната здравна организация.

 

Областните управители, кметовете на общини и органите на МВР оказват пълно съдействие като създадат организация за осъществяването на контрол по изпълнение на разпоредените мерки.

 

До второ нареждане и в Габрово, и в Плевен:

 

- Преустановяват се учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации;

- Преустановяват се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;

- Преустановяват се посещенията в детските ясли и детските градини;

- Преустановяват се всички масови мероприятия, вкл. спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).

 

На територията на всички други административни области:

 

- Преустановяват се посещенията на културни мероприятия, в това число и кина;

- Спортните мероприятия да се провеждат без публика;

- Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца;

- На регионалните здравни инспекции е разпоредено да създадат организация съвместно с лечебните заведения за осигуряване на леглови резерв, както и за организация на работа на медицинския персонал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4267 |07.03.2020 Таско Ерменков: Протестите на сестрите бяха провокирани от бездействието на Кирил Ананиев . 7| 9133 |06.03.2020 Весислава Танчева: Борисов и Ананиев лъжат нагло цяло съсловие вече две години! . 11| 4305 |25.02.2020 Ананиев: Доброволната карантина - за сметка на годишния отпуск . 9| 3812 |24.02.2020 Кирил Ананиев: Китаецът в Банско няма коронавирус, починал е от инфаркт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads