Реклама / Ads
2| 4451 |29.04.2020 НОВИНИ

Заразените с коронавирус в САЩ са вече над 1 милион

.
Над 1 милион души вече са заразените с коронавирус в Съединените американски щати. Случаите в цялата страна представляват ⅓ от тези в целия свят. Данните са на университета “Джон Хопкинс”.
 

Много бързо след избухването на епидемията САЩ се превърна в страната с най-голям брой заразени. Най-тежко засегнат беше щата Ню Йорк. В щата са отчетени 300 000 заразени и 22 000 починали.

 

През изминалия ден смъртните случаи в цялата страна надхвърлиха 57 000. Не се изключва възможността починалите вследствие на COVID-19 да са значително повече. За да се установи това обаче ще трябва да се направи по-масово тестване на населението.

Според Центъра за превенция и контрол над заболяванията в страната сегашните стойности са значително по-високи от смъртните случаи при грип. Статистиката показва, че при епидемия всяка година се заразяват между 9 и 45 милиона души.

 

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че има “абсолютната власт” да вземе решение дали да отвори бизнеса, който остави милиони граждани на страната без работа. По-късно се отметна от изказването си и заяви, че решението е в ръцете на всеки отделен губернатор, което внесе още по-голямо объркване. След изказванията му последваха и протести на граждани, които настояват да се върнат на работа. Американският президент се обяви в тяхна подкрепа. Дни по-късно остро разкритикува решението на губернатора на щата Джорджия заради решението да се отворят някои от търговските обекти, които не са от първа необходимост.

 

Междувременно президентът Тръмп разпореди кланиците и фабриките за преработка на месни продукти да останат отворени, за да се обезпечи хранителния запас в страната по време на пандемията. Към днешна дата заразените работници в тези фабрики са около 3 300. 20 души са починали, след заразяване с коронавирус именно в подобни комбинати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4766 |29.04.2020 Издирват пътници от полет Амстердам-София заради 3-ма заразени с коронавирус . 4| 5461 |29.04.2020 Д-р Стефан Константинов: Онкоболните спряха да се лекуват заради страх от коронавируса . 3| 4687 |29.04.2020 ЕЦБ: Евробанкнотите не пренасят коронавирус . 3| 4756 |29.04.2020 Европа разхлабва мерките за борба с коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads