Реклама / Ads
0| 3204 |11.01.2023 НОВИНИ

Защо американците застанаха повече на страната на Хари от британците?

.
Източник: БГНЕС
САЩ може да са водили Революционната война (тази, която наричаме Американската война за независимост), за да се отърват от британското кралско управление, но те никога не са се отказвали от трайното си очарование към британското кралско семейство.
 

И мнозина сега са запленени от драмата в Съсекс, която се разиграва на собствените им брегове.

 

Хари и Меган имат своите недоброжелатели в Америка - но те са много по-малко на брой и не са чак толкова негативно настроени, отколкото в Обединеното кралство. В САЩ тяхната история затова как са били малтретирани от британската преса и от най-близките роднини на Хари се приема с много по-голямо съчувствие.

 


.

В интервю за списание The Cut Меган каза, че „само със съществуването си“ тя и Хари „разстройват динамиката на йерархията в Съсекс“.

 

Хари се оплака, че той и Меган са били пожертвани пред пресата, тъй като дворецът работи, за да защити по-възрастните членове на семейството за тяхна сметка. Строгата йерархия в кралското семейство, основана единствено на реда, в който се раждат децата, е била ясно разбирана от британците от векове.


.

В Америка обаче тази идеология изглежда не само странна, но и граничи с безчувственост и самоунищожителност.

 

Реакцията на САЩ след смъртта на кралица Елизабет II показа, че амеракнците изпитват привързаност и уважение към монархията, но не приемат всички порядки и традиции в кралството.


.

За американците е по-очевидно, че британското кралско семейство се облагодетелства от богатство и привилегии, придобити по време на ерата на колониално господство.

 

В страна, разкъсвана от толкова расови борби възниква известно злорадство и съмнения дали расистките нагласи и предположения в пресата, както и в самата кралска институция, са допринесли за напускането на херцога и херцогинята.

 


.

В крайна сметка американците са поласкани и от факта, че търсейки свободата, Хари и Меган са избрали да се установят именно в Америка -земята на свободните.

 

Американците обичат да вярват, че живеят на място, където всеки може да създаде свои собствени възможности в общество, свободно от класовите структури, които все още съществуват във Великобритания.

 

Може да има повече състрадание към Хари и Меган в Америка, но дори и тук някои издания - от Wall Street Journal до Politico - започнаха да коментират, че двойката се оплаква твърде много.

 

Дори холивудската библия Vanity Fair коментира: „Скоро в някакъв момент Хари и Меган трябва да се обърнат към нещо отвъд преразказването на старата им съдба отново и отново.“


.

 

За да може двойката да запази привързаността на американците, те ще трябва да се откажат от историите си за това как са били малтретирани във Великобритания и да измислят нещо ново и различно.

 

Превод и редакция ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3085 |09.01.2023 ЦИК иска помощ, за да разбере защо има разминавания в машините за гласуване . 3| 3185 |06.01.2023 Вътрешният министър Демерджиев: България няма отговор от Русия защо издирва Христо Грозев . 14| 3876 |05.01.2023 Наглост! Атанасова каза на ПП да връщат мандата, защото губят времето на България . 3| 2938 |04.01.2023 Инж. Стелиянов: Къде са парите за магистрали, защо са сменени петима шефове на АПИ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads