Реклама / Ads
78| 11099 |06.03.2021 ПОЛИТИКА

Защо гражданите избират джипката и коалицията с Доган, чуди се Костов

.
Иван Костов Източник: БГНЕС
Планът на сегашните български управляващи за възстановяване и устойчивост на България е под всякаква критика. Това е икономическа политика, която не си дава сметка, че загубата на живот е най-голямата загуба на национално богатство. Тя с лекота жертва човешки животи.
 

Това заяви бившият премиер Иван Костов по Дарик радио.

 

„Дълбокият провинциализъм и отчужденост на българските институции от цивилизацията, към която ние се надявахме, че сме се присъединили, ме потриса“, коментира още той.

 

САЩ и ЕК дават ясни сигнали, че ситуацията у нас не е добра, но българските институции ги интерпретират, както си искат, защото са като "чуждо тяло" в тази цивилизация, каза още Костов по повод реакцията на българските власти на изявлението на двамата американски сенатори, които критикуваха корупцията в България.

 

„Председателят на външната комисия на Сената на САЩ, демократ, застава зад определено изявление и до него стои най-старшият сенатор републиканец - товя е многа ясен знак към българските политически среди и управници. И това се интерпретира, че по този начин не се ангажира целия Сенат. Двамата обаче намекват - ако отнесат изявлението във Външната комисия, това ще стане резолюция на комисията веднага. Защото председателят демократ и старшият сенатор републиканец стоят зад този текст“, обясни Костов.

 

Той заяви още, че недоумява защо гражданското общество търпи това, защо избира коалицията с Доган, джипката на Борисов - не разбирам защо хората правят това, заяви Костов и допълни, че е наясно с олигарсите, които дават хляб на много хора, с подкупната администрация, с вдигането на заплатите предизборно и пенсионерите, на които се дават по 50 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4704 |23.02.2021 Политологът доц. Попиванов: ГЕРБ се стреми към ниска избирателна активност . 11| 3804 |27.01.2021 Републиканци за България за ваксинирането срещу COVID-19: Aпелираме да се помисли за здравето на гражданите пред личните интересите . 43| 4940 |27.01.2021 Цветанов и Вълнев: Защо Путин използва един газопровод, за да финансира своя корумпиран режим? . 72| 10873 |07.05.2020 Соломон Паси: Защо улици са кръстени на Дондуков и Аксаков, една ”Славянска” е достатъчна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads