Реклама / Ads
0| 7571 |18.07.2022 НОВИНИ

Ясен Тодоров осакатява разследването на кървавата катострофа с двете убити жени от Семерджиев с личен ПР?

.
Ясен Тодоров
Зам.-шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров напомни за съществуването си, използвайки трагичната катастрофа в София, при която загинаха две млади жени.
 

 И как не, след като само след броени месеца се задава драматичен избор за нов директор на ведомството. Както вече се предполага, той ще бъде номиниран от силите на статуквото в съдебната власт и по-специално от кръга на главния прокурор Иван Гешев. 

 

Да не забравяме, че именно по предложение на обвинител №1 за Тодоров се откри място на заместник-началник в НСлС точно преди Коледа миналата година. Още тогава на редовите следователи им “светна лампата”, че това назначение е по зямислена схема. И беше фасулска работа да я разгадаят.  

 

Това, което обаче издазни много хора през последната седмица бе, че часове след касапницата на бул. “Черни връх”, причинена от татуирания от глава до пети Георги Семерджиев, бившият член на ВСС запончна да "никне" във всички медии, с едничката цел - да похвали Гешев и себе си. И да разкритикува остро МВР и министър Бойко Рашков. Елементарно и подло, но Тодоров това умее.  

 

Ясен Тодоров продължи да се появява и през следващите дни в медиите, за да лансира една или друга теза за тежката катастрофа, което може и да е подразнило неговия властелин. Особено като се знае, че подробности от дадено разследване може да се разгласяват само с разрешение на наблюдаващия прокурор. До този момент, обаче няма индикации това да е станало. Мълчание по темата запазиха съвсем разбираемо дори началникът на Тодоров - Борислав Сарафов, както и хората от екипа, които пряко отговарят за разплитането на кървавия инцидент. 

 

Още отсега се знае, че макар и нескопосана, пиарската кампания на зам.-шефа на националното следствие ще му донесе куп червени точки пред хората на Гешев във  ВСС. А те,  както знаем, са болшинство. Така задачата на кадровиците на Темида кого да подкрепят за бъдещ заместник на Сарафов, ще се сведе до уравнение с едно известно... 

 

Ако на едната страна на везната на истината са натежали действията за личен интерес и изгода, то на другата са сложени онези професионални въпроси, които поставят на карта изхода от разследването. Като например:

 

Защо Ясен Тодоров съобщава фактите от досъдебното производство срещу Георги Семерджиев, при положение, че  няма нищо общо с него? 


По какъв начин тогава той получава информация за текущо разследване? С привикване, натиск, ултиматум…?


Възможно ли е изявите му да са забавили и още по-лошо - да са стопирали хода на разследването и да са попречили истината да излезе наяве?


Има ли хора, които са отказали да свидетелстват, след като са видели как  Тодоров  се вихри пред камерите?


 Възможно ли е уличеният за смъртта на двете момичета Семерджиев да е въртял бизнес с елитни проститутки и да ги е пласирал на известни управленци от сегашното и близкото минало? 


Възможно ли е някой умишлено да опорочава хода на разследването,  за да се прикрие не само полицейски, прокурорски и евентуален политически "чадър" над Семерджиев?
Логично е - колкото по-надълбоко следователите се опитват да стигнат в подробностите от живота на Георги Семерджиев, толкова повече и по-зловещи ще стават въпросите. Големият проблем тук е дали уж под миловидно поднесените обяснения за успех по делото,  има хора на високо ниво в съдебната власт, ангажирани да мътят водата в блатото. Защото, ако съмненията, че точно това се прави, се окажат верни, значи положението в държавата е повече от драматично. 

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3264 |08.07.2022 Петър Витанов: На изборите БСП трябва да има ясен облик, а не червени гъвкави линии . 0| 4815 |07.07.2022 Адв. Величков: Ясен Тодоров громи министъра на МВР и хвали ”законодателя” Гешев . 0| 3124 |05.07.2022 Поптодорова: Ще бъдат експулсирани наши дипломати, поне едно консулство ще закрият в Русия . 0| 3347 |01.07.2022 Анализаторът Валерий Тодоров: Най-голямата мисия на Русия на Балканите е у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads