Реклама / Ads
29| 5315 |01.03.2012 НОВИНИ

Защо изобщо се взимат бонуси, питат от ГЕРБ

.
Доброслав Димитров Източник: БНР
Не БСП, а СДС е повдигнал въпроса с бонусите на политици и висши чиновници. Левицата се е намесила обаче, защото именно ГЕРБ обещал, че в ситуация на криза не може да си позволява никой да взима допълнителни възнаграждение, след като всички трябва да затягат коланите.
 


Така коментира скандала с бонусите депутатът от Коалиция за България Антон Кутев в студиото на ТВ 7.

 

По този повод вчера премиерът Бойко Борисов отправи апел към политици, министри и вип чиновници да върнат всички допълнителни възнаграждения, в противен случай – ги чака уволнение.

 

Кутев обяви, че най-тлъсти бонуси са взели министърът на икономиката Трайчо Трайков и на образованието Сергей Игнатнов  - над 30 000 лева.

 

С интерес ще следим дали двамата ще си тръгнат в понеделник. Трайков е получил бонуси в размер на 37 000 лева през 2010 година, след като е участвал в борда на фирма за радиационни извеждания. Това става ясно от декларацията, която министърът е подал за 2010 година. Трайков е декларирал заплатата си, която е около 3000 лева, същата сума от странични доходи и въпросните бонуси. От 2008 година закон забранява на министри да участват в бордове. Законът също така казва, че ако има взети бонуси, те трябва да се отнемат в полза на държавата, защото това е явен конфликт на интереси, коментира Кутев.

Доброслав Димитров от ГЕРБ се опита да постави проблема на принципна основа, като зададе въпроса “защо изобщо се взимат бонуси?”.

 

Той уточни, че управляващите са извадили справка за раздадените бонуси при тройната коалиция през 2007 година, защото в данъчната декларация за 2008-а графите са слети и се пише обща сума.

Той отправи конкретен въпрос и към Кутев - колко пари като бонуси е взел като член на борда на ЧЕЗ.

 

Отговорът на червения депутат бе лаконичен: От ЧЕЗ съм получавал заплата и съм получавал пари за конкретно свършена работа. Нещата са ясни. Не съм получавал бонуси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6853 |15.02.2012 Спасители от Бисер взимат по 5 бона награда . 4| 5514 |15.12.2011 Вдигнаха мерник на джипитата, готвят им солени глоби . 6| 7116 |30.10.2011 "Взе ли пари?", питат циганка. Тя: "Да!" . 92| 8524 |26.09.2011 Хората питат: Защо политиците идват в Катуница?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads