Реклама / Ads
17| 8147 |26.08.2010 НОВИНИ

Здравко от Биг Брадър: Приморско е феодално владение на дерибеи

.
Приморско
Бившият кмет се държал като недосегаем заради високата протекция. Имало забавяне, забравяне и от страна на новата власт, каза председателят на сдружението "21 век" по повод магистратските имоти в т.нар. "Темида бийч".
 

Само г-жа Пенгезова се е отказала от придобития имот в Приморско, съобщи по БТВ кметицата на града Лиляна Димова по повод на скандалния факт, че роднини на матистрати са получили имоти на апетитни места в т. нар. "Темида бийч".

469 лв за 469 кв.м., т.е. по левче за кв.м. пък платила съпругата на бившия кмет Д. Димитров като "крайна нуждаеща се". В същото време семейството имало три имота.

"Нуждаещите се" трябвало да покажат, че в продължение на 5 години са пребивавали в града и някои от тях са посочили хотелски адреси, за да го докажат.

В "Боруна", наричан "кварталът на обречените" никой от магистратите не е получил имот, там получават наистина крайно нуждаещи се и застрояването е много плътно, каза председателят  на сдружението "21 век" Здравко Василев, по-популярен като Здравко от Биг Брадър. Приморско се беше превърнало във феодално владение, а висшите магистрати се бяха устроили тук, за да дерибействат, продължи той. Бившият кмет се държал като недосегаем заради високата протекция. Имаше забавяне, забравяне и от страна на новата власт, каза още Здравко и посочи, че когато се вдигнал шумът, се оказало, че имало какво да се направи, но било късно.

В център на града стоеше сграда в груб строеж, която не можеше да остане така, трябваше да я довършим, оправда се Л. Димова. В началото на септември 2007 г. подал Здравко първия сигнал, каза Димова и посочи, че тогава била само общински съветник. 222 дела трябва да се заведат, а сега в настоящия бюджет нямало пари, чакал се новия, добави Димова.

Frognews.bg напомня, че прокуратурата повдигна обвинение за длъжностно престъпление на бившия кмет на Приморско Димитър Димитров. Разследвани са близо 200 сключени от него договори за право на строеж. Димитров подписвал споразуменията между 2004 и 2007 г., въпреки че според нов закон за общинската собственост, който междувременно влязъл в сила, правото на строеж се отстъпва с решение на общинския съвет, а не от кмета. Проверката на прокуратурата започна, след като стана ясно, че на няколко магистрати и техни роднини като крайно нуждаещи е предоставено право на строеж в морския курорт. Засега са установени нарушения в случаите с дъщерята на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов - Ана, дъщерята на съдията от Върховния административен съд Николай Урумов - Деница и в случая с Петър Попов, който е доведен син на бившия бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4850 |21.07.2010 Екскметът на Приморско - обвинен . 3| 5543 |08.06.2010 Висш прокурор натискал по случая "Приморско" . 0| 5180 |01.06.2010 Антон Станков е преговарял за базата на ВСС в Приморско . 6| 5682 |01.06.2010 223 сделки в Приморско да се обявят за нищожни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads