Реклама / Ads
37| 4007 |27.01.2021 НОВИНИ

Здравният министър: Не разбирам логиката на този протест. Прилича на уличен бой

.
проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването
Уличен бой. На това приличал днешния протест на ресторантьорите според здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той направи квалификацията в ефира на Нова телевизия часове преди да започне демонстрацията в столицата. Очаква се протестът да е масов, а него да участват представители на бранша от цялата страна. Ангелов обаче не можел да разбере логиката.
 

“За какво протестират - за проявяване на разум ли? Ако проявя безразсъдство, тогава какво ще ми поискат?”, попита още здравният министър.

 

По въпроса с отварянето на заведенията и самият бранш се раздели на две. Още вчера представители на сектора се споразумяха със здравния министър и последва заповед - заведенията да отворят на 1 март. Някои обаче не са съгласни и настояха исканията им за възобновяване на дейността на 1 февруари да бъдат изпълнени. 

 

На срещата е бил обсъден основният проблем - забавените плащания. Здравният министър е уверил, че до края на този месец всички ще получат парите си по начина, по който са обещани от правителството. 


Припомняме още, че по-рано днес ресторантьори посочиха, че от месеци са оставени без доходи, а държавната помощ не стига до тях. Изплатени на някои са били еднократно 24 лева за един ден през месец ноември. 


Ангелов още веднъж подчерта - нямало да се умори да се бори за живота и здравето на всеки български гражданин и припомни, че разхлабването на противоепидемичните мерки става поетапно. 


“Не можем с лека ръка да зачеркнем това, което сме постигнали. Радва ме, че водим разговор за връщане към нормалното, но това трябва да стане с разум”, посочи Ангелов.


По отношение на доставките на ваксини у нас, той поясни, че те не зависят от България. Здравният министър отрече твърдението, че при 70% ваксиниране на населението ще се постигне колективен имунитет. 


По думите му до края на февруари месец очакваме 261 997 дози от Оксфордската ваксина, с която ще бъдат имунизирани 130 хил. българи.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4609 |25.01.2021 Задава се разхлабване на мерките. Здравният министър се среща с представители на заведенията . 14| 3247 |22.01.2021 Енергийният министър: Няма авария в АЕЦ ”Козлодуй” . 8| 4727 |21.01.2021 Здравният министър отговори дали ще глоби Борисов: Ако има сигнали, ще бъде глобен . 32| 3533 |19.01.2021 Здравният министър представя ваксинационните сертификати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads