Реклама / Ads
1| 4107 |30.11.2018 НОВИНИ

„Зелен Младост“: Настояваме Цачева да допусне медиите да заснемат килиите на арестантите

.
Ние настояваме правосъдният министър г-жа Цецка Цачева да разреши със заповед заснемане на условията, в които арестантите живеят, а не самите арестанти. Това се казва в Становище на „Зелен Младост“. В него се посочва още:
 

От Сдружение "Зелен Младост" и присъединили се към призива ни за допускане на медии в столичните арести граждани заявяваме, че отговорът на Министерството на правосъдието категорично не ни удовлетворява. От министерството мотивират отказа си да допуснат медии в арестите като отклоняват въпроса в посока заснемане на арестантите. Ние настояваме правосъдният министър г-жа Цецка Цачева да разреши със заповед заснемане на условията, в които арестантите живеят, а не самите арестанти. Г-жа Цачева има тези правомощия и закона не ѝ го забранява! Това заснемане на килиите в двата ареста може съвсем нормално да се осъществи в този един час, в който арестантите всеки ден се извеждат извън от килиите - по време на така нареченото "каре".

 

Във връзка със следното твърдение в отказа на МП: "Двата ареста са част от система със специален режим на контрол и охрана и достъпът до тях е строго регламентиран в законови и подзаконови актове." Настояваме, уважаеми представители на медиите, да попитате г-жа Цачева кои точно законови и подзаконови актове забраняват възможността медии да влязат и заснемат условията, в които живеят арестантите, докато арестантите не са в килиите.

 

По всички данни от арестанти, доказаните от снимките на екипа на г-жа Мая Манолова лъжи от страна на ръководителя от ГДИН към МП относно килията на г-жа Иванчева и г-жа Петрова, изречени в национален ефир, става ясно, че Министерството на правосъдието има много какво да крие, както относно двата столични ареста, така и за арестите в цялата страна. Наш дълг като медии и граждани е да разберем какво имат да крият.

 

Защото научаваме, че арестанти починали според тяхната информация "от инфаркт", умират по съвсем различни причини. Защото арестите съсипват здравето и живота на хора без доказана вина и влезли в сила присъди! И, не на последно място, защото обезщетенията, които след това се присъждат от Европейския съд за правата на човека в Страсбург продължаваме да ги плащаме всички ние!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3679 |07.11.2018 Столичния район „Възраждане” протестира срещу „зелената зона” . 1| 3890 |09.10.2018 Евродепутатите на БСП към Таяни: Настояваме за реакция срещу езика на омразата и изказването на Джамбазки . 0| 3979 |29.06.2018 Крум Зарков: Ще настояваме за оставката на шефа на КЕВР . 1| 4570 |05.06.2018 Новият кмет на „Младост“: Иванчева е невинна до доказване на противното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads