Реклама / Ads
15| 3458 |26.01.2023 НОВИНИ

Зеленски не се интересува от среща с Путин за водене на мирни преговори

.
Володимир Зеленски каза, че ”не знае кой взема решенията в Русия”. Според него Москва лъже като казва, че иска мир, защото през това време напада Украйна с ракети: ”Те не искат никакви разговори и това беше случаят преди инвазията. Президентът Путин реши така”. Зеленски обвини Путин, че живее в ”информационен балон” и няма представа какво се случва на бойното поле.
 

В интервю за Скай нюз украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не се интересува от среща с Владимир Путин за мирни преговори. Зеленски нарече Путин "никой" и предупреди, че руският президент чака Западът да се "измори" да подкрепя Украйна, вместо преговори, защото Путин не се стреми към мир.

 

"Украйна е само първата стъпка за него. Убеден съм, че той води голяма война. И след като целият свят сега помага на Украйна, той не мисли за това. Той си мисли: "Е, сега няма да свърши нашата работа в Украйна, но ще изчакаме… светът няма да остане обединен, те ще се уморят и аз ще продължа напред“, каза Зеленски.

 

Украинският президент е оптимист, че страната му ще спечели войната. Той отговори на спекулациите за руска офанзива в Украйна през следващите седмици с припомняне как се е почувствал, когато е осъзнал, че е започнала инвазията миналата година.

 

Зеленски описа нощта на 24-ти февруари като началото на дълъг, труден ден, който все още не е приключил:

 

"Спомням си, че имаше експлозии и обаждания през нощта и аз казах на съпругата ми: "Пригответе се. Трябва да подготвите децата ни и да им кажете какво става и да сте подготвени, защото няма да е безопасно да останете в президентската резиденция, където живеехме по това време".

 

Запитан дали среща с Путин ще помогне за прекратяване на войната, Зеленски отговори:

 

"Това не представлява интерес за мен. Настина не разбирам кой взема решенията в Русия". Той каза, че негов приоритет номер едно са хората и че не иска да се сражава на руска територия: "Просто искам те да спрат войната възможно най-скоро и да напуснат страната ни по най-бързия начин.“ Зеленски заяви, че "След това широкомащабно нахлуване в Украйна, за мен Путин е никой, никой". Зеленски посочи, че се е опитал да говори с Путин в Нормандския формат преди руското нахлуване в Украйна и че Путин "е казал едно, а направил друго". "Кой е той сега? След пълномащабна инвазия, за мен той е никой, никой". По време на интервюто Зеленски отново да благодари за решението за изпращане на танкове за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 14968 |26.01.2023 Зеленски се появи по руски тв канали и предизвика ужас и радост у населението в Крим . 12| 3454 |26.01.2023 След танковете Зеленски поиска ракети с голям обсег, артилерия и самолети . 8| 3182 |23.01.2023 Зеленски обеща стъпки срещу корупцията по високите етажи на властта . 2| 3088 |23.01.2023 Радев посреща австрийския канцлер, води го на границата в Елхово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads