Реклама / Ads
0| 3527 |24.03.2022 НОВИНИ

Зеленски: Мина месец, издържахме 6 пъти по-дълго, отколкото планираше врагът

.
Володимир Зеленски
Вече измина месец и ние издържахме шест пъти по-дълго, отколкото планираше врагът, заяви тази нощ в обръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Укринформ. ”Те бяха сигурни, че Украйна не е държава. Те бяха сигурни, че ние не сме народ. Те сами се излъгаха”, каза той по адрес на ръководството на Русия. По думите му ”това е тяхното държавно самоубийство, а ние само защищаваме своя живот”.
 

В речта си Зеленски се обърна и към гражданите на Русия, като декларира, че Киев полага всички усилия да сложи край на тази война и увери, че тогава руски деца "повече няма да бъдат пращани на умират на наша земя, на наша територия". "Спасявайте своите синове от войната, разказвайте истината за войната", призова президентът на Украйна. Той прикани руснаците, ако имат възможност, да напускат Русия, за да не плащат данъци, с които да се води война.

 

В Брюксел днес предстоят срещи на държавните и правителствените ръководители на страните от НАТО, ЕС и Г-7, посветени основно на войната в Украйна.

Предвижда се до обед участниците в срещата на НАТО да утвърдят решения, свързани с засилване на присъствието на алианса по източния фланг заради нарасналата заплаха от Русия. Очаква се алиансът да утвърди разполагането на допълнителни четири съюзнически батальона в България, Унгария, Словакия и Румъния. С това батальоните по източния фланг ще станат общо осем, заедно с частите, изпратени в Полша, Литва, Латвия и Естония.

 

НАТО ще подготви предоставянето на допълнителна помощ за Украйна за киберзащита и за мерки при химически, биологични, радиологични или ядрени заплахи, след като вече осигури средства за противовъздушна отбрана, дронове, гориво, боеприпаси и финанси, а страните от пакта приютиха близо четири милиона украински бежанци.

 

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да се включи онлайн в заседанията на НАТО и на Европейския съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3081 |23.03.2022 Президентът, Генчовска и Заков заминават в Брюксел за извънредна среща на върха на НАТО . 0| 3868 |21.03.2022 Зеленски: Ултиматумите на Русия могат да бъдат приети само ако Украйна бъде унищожена . 0| 3660 |21.03.2022 Съветник на Зеленски: Беларуски военнослужещи не желаят да участват във войната срещу Украйна . 0| 3529 |21.03.2022 Зовът на Зеленски: Нито едно евро за окупаторите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads