Реклама / Ads
0| 2857 |16.03.2022 НОВИНИ

Зеленски пред Конгреса на САЩ: В момента се решава съдбата на страната ни

.
Източник: BBC
Украинският президент Володомир Зеленски откри обръщението си към Конгреса на САЩ, като възхали храбростта на украинския народ и каза, че „съдбата” на страната му се решава точно сега на фона на руската инвазия.
 

Столицата Киев е „подложена на ракетни и въздушни удари от руските войски всеки ден. Но не се отказва, каза Зеленски, обръщайки се към Конгреса виртуално с помощта на преводач.

 

Той каза, че страната му е „в най-тежката война след Втората световна война".

 

„Имам честта да ви поздравя от името на украинския народ, смел и свободолюбив народ, който в продължение на осем години се съпротивлява на руската агресия“,категоричен е той. „Онези, които дават най-добрите си синове и дъщери, за да спрат това пълномащабно руско нашествие“.


„В момента се решава съдбата на нашата страна. Съдбата на нашия народ, където украинците ще бъдат свободни, дали ще могат да запазят своята демокрация. Русия нападна не само нас, не само нашата земя, не само нашата градове, тя премина в брутална офанзива срещу нашите ценности, основните човешки ценности“, каза той.

 

„В най-мрачното време за нашата страна, за цяла Европа, ви призовавам да направите повече. Необходими са нови пакети от санкции, постоянно, всяка седмица, докато руската военна машина спре. Необходими са ограничения за всички, върху които този несправедлив режим е базиран“, каза още той.


Зеленски коментира, че САЩ трябва да санкционират всички руски политици, "които остават в офисите си и не прекъсват връзките си с тези, които са против Украйна".

 

„Всички американски компании трябва да напуснат Русия, незабавно да напуснат пазара ѝ, защото той е залят с нашата кръв. (...) Моля руснаците да не получат нито една стотинка, която използват, за да унищожат хората в Украйна", призова Зеленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2834 |16.03.2022 Станислав Младенов е новият председател на БСП ”Връбница” . 0| 2921 |16.03.2022 Гешев пак се оплака. Юридическа катастрофа било предложението за съдебна реформа . 0| 3056 |16.03.2022 Сагата с избора на нов шеф на БНБ: Готвят ли определен човек за поста, питаха от опозицията . 0| 3156 |16.03.2022 Знакова визита в Украйна: Трима евролидери се срещнаха със Зеленски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads